18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yolu trafiğe kapattılar

Beyoğlu'nda, Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önceden istimlak edilen binalarının ve gecekondularının yıkımlarına tepki gösteren mahalle sakinleri, Okmeydanı Dörtyol mevkiini trafiğe kapattı.

AK Parti ve hükümet aleyhine sloganlar atan vatandaşlar yıkımın haksız olduğunu öne sürdü. Vatandaşların bir kısmı, "Bu yapılan yıkımlar haksızdır. 50 yıldır bu semtte yaşıyoruz. Burayı özel şirketlere peşkeş çekecekler. Bize Alibeyköy'den ev vereceklermiş. Onlar hikaye, biz onlara inanmıyoruz. Biz buradan kendi mahallemizden ev istiyoruz. Kendi semtimizden ayrılmak istemiyoruz. Yıkımları durdursunlar" diye tepki gösterdi.

Polis, çevik kuvvet ve vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Belediyeye ait araçların yıkım bölgesine girişleri vatandaşlar tarafından engellendi. Eylemler devam ederken, bir grup vatandaşın eşyaların toplayıp, evlerini tahliye etmesi dikkat çekti.

Öte yandan, eylemi yapan vatandaşlar da kendi aralarında anlaşmazlığa düştü. Kimi grup üyelerinin farklı slogan atmak istemeleri, gerginliğe neden oldu. Yıkım devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?