16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Vicdan azabına dayanamadı

Beyoğlu'nda 7 yedi ay önce 39 yaşındaki İsmail Büyük'ü, hayat kadını olduğu belirtilen R.B. ile beraber parası için öldürdüklerini söyleyen E.S polise teslim oldu. E.S.'nin, "Gece ruyalarıma giriyordu. Vicdan azabına daha fazla dayanamadım" dediği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne iki gün önce gelen 34 yaşındaki E.S, hayat kadını olduğunu söylediği 46 yaşındaki R.B'yle birlikte bir kişiyi öldürdüklerini ve cesedini de Sultançiftliği'nde dere yatağına attıklarını söyledi. E.S'nin ifadesi üzerine polis hayat kadını R.B'yi de gözaltına aldı. E.S'nin gösterdiği Sultançiftliği'ndeki dere yatağında 7 ay önce jandarma tarafından bir erkek cesedi bulunduğunu ancak kimliğinin belirlenemediği ortaya çıktı.

Kayıp kişiler listesinden öldürülen İsmail Büyük'ü fotoğrafından teşhis eden ve öldürdükleri kişinin bu şahıs olduğunu söyleyen E.S, ifadesinde vicdan azabı çektiğini ve geceleri uyuyamadığını belirterek, "Rüyalarıma giriyordu. Bu azaptan kurtulmak için gelip teslim oldum" dedi.

İsmail Büyük'ün cinsel ilişki için R.B'nin evine geldiğini ancak alkollü olduğu için sızdığını söyleyen E.S, "Ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağlayıp, parasını, cep telefonunu ve kredi kartlarını aldık. Daha sonra uyandırıp kredi kartlarının şifresini öğrendikten sonra boğarak öldürdük" diyerek cinayeti anlattı.

Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden R.B ise karttan para çekmeye çalışırken kartın ATM'ye sıkıştığını ve para çekemediklerini belirterek, "Cesedi domuz bağı yapıp televizyon kolisine koyduktan sonra taksiyle Sultançiftliği'ne giderek dere yatağına attık" dedi. Zanlılar polisteki sorgularının ardından Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkeme heyeti, R.B.'nin Paşakapısı Cezevi, E.S.'nin ise Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilmesine kadar verdi. E.S., adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:59:27
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 17:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?