16
Haziran
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

10 yıl sonra yakalandı

Büyükçekmece'de 2001 yılında öldürülen Serap Özbitirim'in (33) katil zanlısı olaydan tam 10 yıl sonra ziyarete gittiği akrabasının evinde yakalandı.

19 Nisan 2001'de Büyükçekmece'de yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti; aynı evde ikamet eden F.A. ve M.T. (41) para karşılığı cinsel ilişki için Serap Özbitirim (33) ile anlaştılar. Ardından buluşup sohbet eden üçlü arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Çıkan kavga sonucu F.A. ve M.T., Özbitirim'i boğarak öldürdükten sonra cesedini battaniyeye sararak Adnan Kahveci Mahallesi'nde boş bir araziye bıraktı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, ölen kadının telefon rehberinden yola çıkarak cinayet zanlılarını tespit etti.

Polis tarafından yakalanan F.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaydan sonra izini kaybettiren M.T.'nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. 10 yıl devam eden çalışmalar geçtiğimiz hafta sonuç verdi. M.T.'nin bir akrabasını ziyaret ettiği bilgisine ulaşan polis, önceki gün söz konusu adrese operasyon düzenledi. Katil zanlısı M.T. gözaltına alınarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.T'nin 2002 yılında Antalya'da işlenen bir cinayetten de arama kaydının olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 18:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?