16
Haziran
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

2 kişi, ölü olarak ele geçirildi

Dün Avcılar'da bir kuruyemişçi dükkanına ateş açarak 1 kişiyi öldürdüğü, 2 polisi de yaraladığı iddia edilen 2 kişi, polisle girdikleri çatışmada ölü ele geçirildi. Olayda 1 polis ve 1 de çocuk yaralandı.
Daha önce gerçekleşen bir olayı araştırmak üzere gece yarısı Arzum Kuruyemiş isimli dükkana gelen araştırma ekibinden 2 polis memuru dükkan sahibinden bilgi aldığı sırada dışarıdan ateş açıldı. Dükkan sahibi Behçet Kemal Tuncer olay yerinde hayatını kaybederken, göğsüne mermi isabet eden Polis Memuru Mehmet Aydın ağır yaralandı. Diğer Polis Memuru Metin Yaşarlı da bacağından hafif şekilde yaralandı.
Olayın ardından soruşturma başlatan polis, saldırıya karışan 2 kişinin Beykent Başkent Caddesi Yıldıray Çınar Sokak'ta bir evde saklandığını belirledi. Bunun üzerine binanın çevresini saran polis, zanlılara 'teslim ol' çağrısında bulundu. Ancak zanlılar çağrıya ateşle karşılık verince çatışma çıktı.
Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonda Deniz Demir ve Mehmet Çakır adlı 2 zanlı ölü ele geçirildi. Çatışmada, Özel Harekat Timi'nde görevli Polis Memuru Gökhan Öztürk ayağından ve belinden ve Oğuzhan Ayhan adlı bir çocuk da omzundan yaralandı. Öztürk, arkadaşları tarafından İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Ayhan ise Avcılar Hospital'e kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Çatışmada ölen Demir ve Çakır'ın daha önce 8 cinayet ve çok sayıda gasp suçundan arandığı öne sürüldü. Zanlıların geçtiğimiz günlerde özel bir okulun soyulması olayına da karıştığı iddia edildi.
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, akşam saatlerinde hastaneye geldi. Yaralı polisin sağlık durumu hakkında bilgi alan Cerrah, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız Büyükçekmece'de bir mahallede çatışmaya girmiş. Bir arkadaşımız, iki ayağından ve biri de belinden olmak üzere 3 kurşunla yaralandı. Çatışmaya giren 2 şahıs da silahları ile ele geçirildi. Bunlar 1 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 3 polisimizin yaralanmasına neden oldu. Polislerden birinin durumu ağır. Bugün ameliyata alındı. Yarın tekrar ameliyata alınacak" dedi.
Zanlıların daha önce Kumburgaz'da öldürdüğü öne sürülen bir okul müdürünün yakını olay yerine gelerek, "Bu 2 kişi okul müdürünü takip etmiş. Evine gelmişler. Deniz Demir bunlardan biriydi. Önce dövmüşler, sonra öldürmüşler. Cep telefonunu ve parasını alarak kaçmışlar. Kanımız yerde kalmadığı için mutluyuz" diye konuştu.
Cesetler, polisin yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 00:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ö.NESRİN TAŞABAK IP: 85.102.248.xxx Tarih : 30.12.2008 15:35:53

bu operasyon tüm başarısını gayret tepe a-bölge gasp büro amirine borçludur...ALLAH sizden razı olsun SAYIN: KAPSIZ