19
Mayıs
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Akgün: 'Şehirlerimiz engelliler için özürlü'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehirlerimizi mutlaka bedensel engelli insanlarımızın da rahatlıkla yaşayabileceği şekilde elden geçirmemiz gerektiğini söyledi.

Özürlüler Haftası dolaysıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde yaklaşık 30 bedensel engelli vatandaşı ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Şehirlerimiz bugünkü normlarda sakat ve bedensel engelli insanlarımızın yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri bakımından bence çok büyük eksiklerle dolu. Zaman zaman çıkıp engelli insanlarımızın gönlünü almaktan başka bir şeylerin yapıldığını göremiyorum. Bence şehirlerimizi mutlaka yeniden elden geçirerek bedensel engelli insanlarımızın yalnız başlarına yaşayabilecekleri ortamlar haline getirmemiz gerektiğine inanıyorum ” dedi.

Büyükçekmece genelinde belediye olarak yardıma muhtaç yaklaşık 150 bedensel engelli bakıma muhtaç insana el uzattıklarını anlatan Başkan Akgün; “Belediye olarak bu insanlarımıza yalnızlıklarını unutturabilmek için haftanın belirli günlerinde halkla ilişkiler birimimizin elemanları kendilerini ziyaret ederek sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bunun yanı sıra o insanlarımıza hoşça vakit geçirebilmeleri için kitap okuma başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyorlar ”şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin maddi desteği sayesinde belirli ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Turgay Öztürk de konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Bedensel engelliler için özellikle İstanbul’da yaşamak çok zor. Birilerinin yardımı olmadan evimizden dışarı çıkmamız bizler için son derece tehlikeli durumda. Belediye Başkanımızın şehircilik çalışmaları sayesinde Büyükçekmece ’de nisbeten rahat yaşıyoruz. Çünkü sıkıldığım zaman sahile ya da yöre evlerine rahatlıkla gidip gelebiliyorum.”

Öte yandan Büyükçekmece Belediyesi 20 bedensel engelli vatandaşımızın eskimiş arabalarını geri alarak yenileri ile değiştirdi.


kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?