19
Mayıs
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Bahçeşehir Üniversitesi dünya hukukçularına ev sahipliği yapıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öncülüğünde, Washington'da "Global Hukuk Eğitimi Girişimi" başlatıldı. Girişimin başlatılma nedeni, son yıllarda dozunu artıran terör olaylarına çözüm bulmak.  Küresel barış için öncelikli toplumlrın birbirlerini anlamaları gerektiğini belirten Bapçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum, uygulamanın dünya üzerinde ilk olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Batum, "Çeşitli seminer ve eğitim programlarıyla üç önemli hukuk sistemi uzmanlarını biraraya getirerek birbirlerini dinlemelerini ve anlamalarını sağlayacağız" dedi.

Global Hukuk Eğitimi Girişimi protokolü, Ocak ayı sonunda Başbakan Recep Kayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle imzalandı.  Bahçeşehir Üniversitesi, South Teksas Üniversitesi ve William Mitchell Hukuk Fakültesi protokolü, projenin yürütücüsü olarak imzaladılar.

Girişimin direktörleri Prof. Tom Read, Prof. John Sonsteng ve Prof. Dr. Feridun Yenisey olarak belirlendi.  Girişim, 2004 yılı içerisinde bazı Amerikan ve Avrupa Hukuk fakülteleri ile Ortadoğu ülkelerinden bazı fakülteleri, Türkiye'de düzenleyeceği bazı etkinliklerde biraraya getirecek.

Yetenkli Türk hukuk öğrencilerini de seçerek ABD'deki bazı hukuk fakültelerine gönderecek. 1 aylık Amerikan hukuk eğitimini Temmuz 2004'te Antalya ve İzmir'de gerçekleştirecek.

Girişim çerçevesinde Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri FBI, ve Washington Başsavcılığı'nda staj yapma olanağına da kavuştu. Rektör Batum, bu yöndeki anlaşmaların tamamlandığı  söyledi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 17:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?