18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Beylikdüzü AB'ye boyandı

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde; düzenli toplu konut, bol yeşil alan, temiz çevre ve çağdaş kent kimliği ile modern kentleşme yolunda örnek kentlerden biri olan Beylikdüzü, rengarenk süslenmiş trafo görüntüleriyle de görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Beylikdüzü’nde muhtelif yerlerde bulunan trafolara tecrübeli elleriyle hayat veren Mübeccel İmamoğlu, 38 senedir el sanatlarıyla uğraşıyor. 68 yaşında koca bir hayat çınarı olan İmamoğlu, 39 yaşındaki kızı Billur İmamoğlu ve 15 yaşındaki torunu Melda Onay ile birlikte beldedeki trafolara, yaptığı resimlerle “Sanat her yerde ve her yaşta hayat buluyor” mesajını veriyor. 18 metre yüksekliği olan trafoları Beylikdüzü Belediyesi itfaiyesinin merdiveni yardımıyla tırmanarak resim yapan İmamoğlu, adeta genç kızlara taş çıkartıyor.

“Büyük tuvale resim yapmak, büyük tencerede yemek yapmaya benzer”

El sanatları öğretmeni ve aynı zamanda Bizimkent Güzelleştirme ve Koruma Derneği İkinci Başkanı olan Mübeccel İmamoğlu, trafolar üzerinde gerçekleştirdiği dış cephe yağlıboya çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Belde halkının çalışmalara yönelik ilgi, alaka ve beğenisinin büyük olduğunu söyleyen İmamoğlu; Büyük tuvale resim yapmayı, büyük tencerede yemek yapmaya benzeterek; “Büyük tencerede yemeğin tuzunu yağını ve lezzetini ayarlamak zordur. İnsanın içinde sanat aşkı, çalışma azmi olunca insan duramıyor. Bundan önceki trafonun 280 metrekare alanı vardı. Bu kadar büyük yere resim çizmek ve perspektifini ayarlamak gerçekten zordur.” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’ya sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür eden ve çalışmalarından dolayı kutlayan İmamoğlu, gençlere ise “Çok çalışın” mesajı verdi.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 05:45:40
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 05:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?