17
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece: Başkan Akgün: Şehirlerimiz sakatlar için özürlü

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehirlerimizi mutlaka özürlü insanlarımızın da rahatlıkla yaşayabileceği şekilde elden geçirmemiz gerektiğini vurgulayarak, "Maalesef şehirlerimiz sakatlar için özürlüdür" dedi.

10 Mayıs Sakatlar Haftası dolaysıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde yaklaşık 30 omurilik engelli vatandaşı ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Şehirlerimiz bugünkü normlarda sakat ve özürlü insanlarımızın yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri bakımından bence çok büyük eksiklerle dolu. Zaman zaman çıkıp özürlü insanlarımızın gönlünü almaktan başka bir şeylerin yapıldığını göremiyorum. Bence şehirlerimizi mutlaka yeniden elden geçirerek sakat ve özürlü insanlarımızın yalnız başlarına yaşayabilecekleri ortamlar haline getirmemiz gerektiğine inanıyorum ” dedi.

Büyükçekmece genelinde belediye olarak yardıma muhtaç yaklaşık 150 özürlü bakıma muhtaç insana el uzattıklarını anlatan Başkan Akgün; “Belediye olarak bu insanlarımıza yalnızlıklarını unutturabilmek için haftanın belirli günlerinde halkla ilişkiler birimimizin elemanları kendilerin ziyaret ederek sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bunun yanı sıra o insanlarımıza hoşça vakit geçirebilmeleri için kitap okuma başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyorlar ”şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin maddi desteği sayesinde belirli ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Egemen Kurtulan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Sakat ve özürlüler için özellikle İstanbul’da yaşamak çok zor. Birilerinin yardımı olmadan evimizden dışarı çıkmamız bizler için son derece tehlikeli durumda. Belediye Başkanımızın şehircilik çalışmaları sayesinde Büyükçekmece’de nisbeten rahat yaşıyoruz. Çünkü sıkıldığım zaman sahile ya da yöre evlerine rahatlıkla gidip gelebiliyorum.”

Öte yandan Büyükçekmece Belediyesi 30 özürlü vatandaşımızın eskimiş arabalarını alarak yerine iki ay önce kardeş şehir oldukları Almanya ‘nın Gelsehkircen şehrinden gönderilen yeni arabaları sahiplerine dağıttı…
BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 13:08:27
Güncelleme :31 Mayıs 2004 Pazartesi 18:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?