19
Mayıs
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece: Belediyeden 3 bin aileye Gıda Yardımı…

Yapılan yardımdan vatandaşlar oldukça memnun kalırken, Ramazan boyunca sosyal yardımlaşamaya daha fazla önem vereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen herkesin evinde mutlaka iftar ve sahurların sıkıntısız yaşanması gerektiğini söyledi.

Yerel yönetimler olarak dar gelirli ailelere sahip çıkılması gerektiğini de savunan Başkan Akgün “ Büyükçekmece Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe genelindeki bütün dar gelirli vatandaşlara ulaşmaya çalıştık , Allah nasip ederse bu yardımlarımızı Ramazan ayından sonrada devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan hazırlıklarına ilçe genelinde maddi durumu yerinde olmayan vatandaşların tespit edilmesiyle başladıklarını belirten Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Büyükcekmece genelinde ne kadar ekonomik durumu yerinde olmayan vatandaş varsa, hepsini tespit ederek onlara 30 Kg’ lık erzak paketleri hazırladık. Bu erzak paketlerimizin içerisinde tavuk, sana yağı, zeytin, reçel,peynir,pirinç, kuru fasulye, mercimek,salça ve çerez gibi gıdalar bulunuyor.”

Ayrıca ilçenin iki yakasında iftar çadırı kurduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Akgün, İftar çadırını tercih etmeyen vatandaşların sıcak iftarlıklarını aş evinden alarak kendi evlerine götürebilme imkanını bu yılda sağlayacaklarını anlattı. Akgün; “ Amacımız mübarek ramazanda hiçbir Müslümanın iftarda yemeksiz kalmamasıdır. Bazen vatandaşlarımızın onurlarına yediremediklerinden iftar çadırlarına gelmediklerini öğrendim. Vatandaşlarımızın Ramazanı huzur ve neşe içerisinde geçirebilmelerini sağlamak için bu sistemi geliştirdik “dedi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 12:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?