23
Mayıs
2024
Perşembe
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece doğalgaza kavuştu!

Büyükçekmece’ye törenle doğalgaz verilmeye başlandı. Son iki yılda 2 bin 760 kilometre boru hattı döşeyen İGDAŞ, 578 bin yeni abone kazanarak abone sayısının 2 milyon 250 bine çıkardı.

2002-2003 yıllarında çeşitli yatırımlar gerçekleştiren, 2 bin 760 kilometre ileri teknoloji ürünü boru hattı döşeyen ve 580 bin yeni abone edinen İGDAŞ’ın Büyükçekmece’deki çalışmaları tamamlandı. Bugün düzenlenen bir törenle, Büyükçekmece’ye doğalgaz verilmeye başlandı.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İGDAŞ Genel Müdürü Süreyya Polat, Büyükçekmece Kaymakamı Hayrettin Altunok, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ ve Mimarsinan Belediye Başkanı Nail Öztürk katıldı. İstanbul’un yüzde 90’ının doğalgaza kavuşturulduğunun belirtildiği törende hedefin en kısa zamanda tüm İstanbul’u doğalgaza kavuşturmak olduğu vurgulandı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, günü kurtarmayı değil İstanbul’un geleceğini düşündüklerini belirterek, "Gelecek seçimler yerine, gelecek nesilleri düşündük. Zor olanı başardık. Bugün İstanbul’un altyapı sorununu büyük ölçüde çözmüş bulunuyoruz" dedi. Gürtuna, İGDAŞ’ın sürdürdüğü çalışmalarla İstanbul’un dünyanın en temiz metropollerinden birisi haline geldiğini ifade ederek, "İGDAŞ’ın dev yatırımları olmasa hava temizliği bu kadar olmazdı. İGDAŞ sayesinde gökyüzü yeniden maviyle buluştu. İGDAŞ’ın yerin altında yaptığını vatandaşlarımız görmüyor. Ama şunu görüyor, her eve doğalgaz geliyor, pencerelerini açıp rahat nefes alabiliyorlar. Şehrin yüzde 90’ını doğalgaza kavuşturmuş bulunuyoruz. Hedef en kısa zamanda tüm İstanbul’u doğalgaza kavuşturmak" diye konuştu.

İGDAŞ Genel Müdürü Süreyya Polat ise özellikle İGDAŞ’ın son iki yıldaki başarılarına dikkat çektiği konuşmasında, 192 yılında 40 bin olan abone sayısının 11 yılda tam 51 kat artarak, 2003 yılında 2 milyon 250 bine ulaştığını belirtti. Polat, "10 yılda İstanbul’un kaderini değiştirdik. İstanbullu artık yaz-kış temiz hava soluyor, rahat nefes alıyor. En büyük gururumuz budur. Tüm İGDAŞ ailesi bu gururu paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de konuşmasında, Büyükçekmece’de hiçbir altyapı sorununun kalmadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, İGDAŞ Genel Müdürü Polat, Kaymakam Altunok ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, doğalgaz veren vanayı birlikte açtı.
Protokol üyeleri, doğalgaz kullanımına başlayan Yusuf Durmuş isimli vatandaşın evinde çay içti.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?