20
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece Rio gibi

Büyükçekmece Belediyesi 9’uncu Kültür Sanat Festivali 24 ülkeden dans grupları ve sanatçıları bir araya getirdi. Sokaklar dans gösterileriyle Rio Karnavalı’nı aratmayan görüntülere sahne oldu

Büyükçekmece Belediyesi’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne 24 ülkeden bine yakın yabancı konuk festivalde bir araya geldi.

4-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale Bulgaristan, Sırbistan, Slovakya, Macaristan, Polonya, Meksika, Venezüella, Rusya, Yunanistan, Bosna Hersek, Mısır, Beyaz Rusya, Hindistan, KKTC, Nijerya, Gürcistan, Güney Kore, Sierra Leone, Endonezya, Portekiz, Ukrayna ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 24 ülkenin dans grupları ile festivali izleyip, organizasyon hakkında puanlama verecek olan Makedonya, İtalya, Bulgaristan, Fransa ve İspanya’nın gözlemcileri katılacak. Yabancı konuklar festival boyunca kendi ülkelerine ait dans ve sahne gösterilerini sergilerken, gündüz boş zamanlarında da İstanbul ve Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerini gezecekler.

FAHRİ ELÇİ OLACAKLAR

Festivale katılacak olan konukların ülkelerine mutlu dönüp birer fahri Türk elçisi olmaları için çalışacaklarını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Uluslararası Festivaller Birliği’ne bağlı olan Türkiye’nin tek festivali olmanın gururunu taşıyoruz. Onlar burada ülkemizi ne kadar iyi tanır ve ne kadar çok mutlu olurlarsa, kendi ülkelerine döndükleri zamanda bizi o kadar iyi tanıtırlar. Amacımız Türkiye’nin imajını yurtdışında daha iyiye götürmek” dedi. Festival kapsamında İtalya, İspanya Rusya ve Çin’den gelen heykeltıraşlar da geçen yılın aksine bu yıl mermer değil çelik bloklar üzerinde marifetlerini sergileyecekler.

YILDIZLARLA RENKLİ GECELER

Festivalde bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar konser vermeye devam edecek.Festival boyunca Fatih Erkoç, Kıraç, Ebru Gündeş, Ziynet Sali ve M.F.Ö gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alarak kültür festivaline katkı sağlayacak. Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisini de Türk Yemekleri Günü oluşturuyor. Büyükçekmeceli kadınlar kendi elleriyle hazırladığı Türk yemeklerini Tarihi Kervansaray’da yabancı konuklara sunacak. Ayrıca yabancı konuklar da kendi ülkelerine ait olan yemekleri yaparak lezzet gününe renk katacaklar.

akşam
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?