18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece’nin ANAP’lı başkanı Akgün: ‘Vatandaş partiye değil, adaya oy verecek’

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Anavatan Partisi (ANAP) adayı Hasan Akgün, 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde büyük sürprizler yaşanacağını öne sürdü. Yerel seçimleri, gerçekten hizmet etmiş belediye başkanlarının kazanacağını ifade eden Akgün, “Vatandaş, partiye bakmaksızın hizmet getirebileceğine inandığı adaya oy verecek.” dedi

Başkan Akgün, bazı siyasi partiler ve medya organlarının belirttiği gibi seçimlerin ‘Sonucu belli bir maç olmayacağını’ savunarak, “Hizmet etmiş belediye başkanları yeniden kazanacak. Bu manada çok şanslıyım. Ayrıca hiç umulmayan adaylar seçim kazanacak. Ben şunu iddia ediyorum. Sadece belli bir partinin kazanacağını öne süren bütün araştırma şirketleri yanılacak. 29 Mart günü çok ilginç sonuçlar ortaya çıkacak.” şeklinde konuştu. Liseden mezun olmasının ardından belediyede göreve başladığını anlatan Akgün, eğitimini şehircilik üzerine yapmış. Yerel yönetimlerle ilgili çok sayıda eğitim seminerlerine katılan Akgün, halen Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nın yanısıra Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürütüyor. Hasan Akgün, Avrupa’nın değişik belediyeleriyle farklı konularda sürekli işbirliği yapmasıyla tanınıyor.

Büyükçekmece’de diğer partilerin adaylarına saygı duyduğunu vurgulayan Akgün, ancak karşısında rakip görmediğini ifade ediyor. Akgün, adaylık yoklamaları sırasında kendisine Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Topbaş’ın yanı sıra pek çok etkili isimden adaylık teklifi geldiğini açıkladı. Bu isimlerin çoğunun dostları olduğunun altını çizen Akgün, “Etik olarak bunu kabul etmedim. Büyükçekmece halkının bana verdiği yüzde 70 oyu partiye değişemeyeceğimi bildirdim. Çünkü vatandaş hizmet edeni görüyor. Zamanı gelince de ödüllendirmesini bilir.” diye konuştu. Yeniden kendisinin başkan seçileceğini iddia eden Hasan Akgün, şöyle konuştu: “Ben ilk başkanlık dönemimde yüzde 52 oy aldım. Partimin oyu yüzde 18’di. Bizi tanıyan, hizmetlerimizi, belediyecilik anlayışımızdaki farkı gören halkımız ikinci dönemde bana yüzde 69,7 oy verdi. Partimin bu dönemde aldığı oy oranı ise yüzde 12 oldu. Dolayısıyla ben bu seçimlerde halkımın bana en az yüzde 70 oy vereceğini umuyorum.”

İlçede yaptıkları çalışmalar sonucu Büyükçekmece’nin her yerine doğalgazı ulaştırdıklarını aktaran başkan Hasan Akgün, yeni dönemdeki yatırımlarını da şöyle sıraladı: Türkiye’nin ilk lojistik meslek lisesi, olimpik düzeyde spor salonu, bölgeyi turizmde cazibe merkezi yapacak yat limanı, Süper Lig maçlarının da oynanabileceği 15 bin kişilik stat, uluslararası kültür ve sanat festivallerinin yapılacağı organizasyonlar, 250 yatak kapasiteli devlet hastanesi.

zaman
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 15:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?