19
Mayıs
2024
Pazar
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Büyükçekmece'ye Atatürk'ten yadigar kaldı...

Tesadüfi bir şekilde Safiye Üçel’in varlığını öğrendiğini kaydeden Başkan Akgün, Safiye Üçel’in anlattığı anıları karşısında gözleri dolu dolu oldu.

Eşi Hasan Tahsin Üçel’den bahsederken o günleri yaşayan Safiye Üçel , Atatürk’ü yakın çevresinde yaşdıklarını söyledi. Eşi Hasan Tahsin Üçel’e Arap Hasan denildiğini söyleyen Safiye Üçel, eşinin Çanakkale Savaşındaki başarısından dolayı İstiklal Madalyası sahibi olduğunu da sözlerine ekledi. Atatürk’le ilgili bir çok anısı bulunan Safiye Üçel’in hafızasına hayran kalan Başkan Akgün, “ Ben Safiye Teyzeyi kendimden çok daha neşeli ve çok mutlu gördüm. Bu yaşına rağmen hafızası pırıl pırıl, dinç ve şuuru çok net. Kendisine hayran kaldım” dedi.

“Canlı tarih” olarak addettiği Safiye Üçel’i “10 Kasım’da toplumun önüne çıkarmamız lazım” diyen B.Çekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Biz Safiye Teyzenin anılarını toplumla paylaşmasını sağlayacağız. Onu toplum önüne çıkarmalıyız. Artık Safiye teyzemizi Atatürk’ten bize kalan bir yadigar olarak kabul ediyoruz “ diye konuştu.
kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 09:25:24
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 09:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?