23
Mayıs
2024
Perşembe
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Cenaze töreninde PKK gösterisi

Almanya’da tedavi gördüğü hastanede ölen eski eski DEHAP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı Başkanı Orhan Kaya’nın cenaze töreninde, bölücü örgüt PKK’yı simgeleyen bez parçaları açılarak, terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Eski DEHAP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı Başkanı Kaya’nın cenazesi, Esenyurt Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından DEHAP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı önüne getirildi. Kaya için burada bir tören düzenlendi. Törene DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEHAP İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Cemal Kavak, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve binlerce DEHAP’lı katıldı.

Törende yapılan konuşmada, Orhan Kaya’nın acı bir kayıp olduğu belirtilerek, "Bütün Kürdistan’ın başı sağ olsun" ifadesi kullanıldı. Ardından söz alan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Orhan Kaya’nın emekçilerin hakkını savunmak için yoğun mücadeleler verdiğini ifade ederek, "Orhan Kaya’yı yaşatmak için barış ve demokratik bir ortam içinde yaşamalıyız" diyerek barış mesajı verdi.

DEHAP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı önündeki törende Kaya’nın yakınlarını gözyaşı döktü. Burada cenazeye bölücü örgütü PKK’yı simgeleyen bez parçası sarıldı. Esenyurt Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan cenazenin hemen arkasında duran DEHAP Genel Başkanı Bakırkan ve İl Teşkilatı Başkanı Cemal Kavak, kalabalıkla beraber Esenyurt Mezarlığı’na kadar yürüdü.

Bu sırada "İmralı’ya selam, Öcalan" sloganları atıldı, terörist başı Öcalan’ın posterleri ve yasa dışı PKK’yı simgeleyen bez parçaları açıldı. Mezarlığa getirilen Orhan Kaya’nın cenazesi, daha sonra burada gömüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yavuz IP: 85.96.233.xxx Tarih : 20.04.2005 01:51:28
Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş.Bunları yapmakla ne sonuç almak istiyorlar.Ordada kürt devleti yok bayrak yok ama kendilerine göre bir hayalleri var.3-5 çapulcunun dağlarda silahlarla dolaşarak 70 milyonluk Türkiye Cumhuriyetini yıkacaklarını yollardaki başıboş itler duysa ğülerler.Şunu unutmayınızki T.C Devleti,Askeri,Polisi ve halkı o kadar sabırlıdır ki DEHAP bu sabrı çok zorluyor.Bir ğün bu sabır taşarsa değil sizleri AB,ABD Dünya devletleri bir araya gelse bile kurtaramaz.DEHAP yetkilileri kendilerini siyasi platformda politikasını yapsınlar ama işin içine PKK denen terör örğütünü karıştırmasınlar.Bu Türk milleti çektiği acılarını unutmaz ve kimsede unutturamaz.