18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Fuhuş şifresi: Antep ve Siirt fıstığı

FUHUŞ NEDENİYLE 60 GÜN KAPATILAN OTELE YENİDEN BASKIN DÜZENLENDİ

Büyükçekmece ve Silivri'deki bazı otellere düzenlenen operasyonda fuhşa zorlandığı belirlenen yabancı uyruklu 4 kadın ile çete üyesi 6 kişi gözaltına alındı. Çetenin telefon dinlemelerine takılmamak için "Antep ve Siirt fıstığı" şifresini kullanarak kadınları pazarladığı öğrenildi. Operasyon düzenlenen otellerden birine Mart ayında da fuhuş baskını düzenlendiği ve 60 gün süreyle kapatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, liderliğini E.A'nın yaptığı fuhuş çetesinin Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde faaliyet gösterdiğini belirleyen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Bölgedeki otellere kadın ve müşteri temin ettikleri, yerli ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edilen çete takibe alındı. Yapılan araştırma ve takipler sonucu, E. A. liderliğindeki 6 kişilik çetenin, Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığıyla yabancı uyruklu kadınları daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri belirlendi. Yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyan çetenin, kadınların her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhuşa zorladıkları tespit edildi.

Yapılan araştırma ve takip sonucu 01 haziran 2010 tarihinde gece saat 02.00'da İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bulunan 6 ev, 1 otel ve 2 gece kulübüne eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen 4 yabancı uyruklu kadın ile birlikte fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan organize suç örgütü üyesi 6 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 9 adet pasaport, 9 adet cep telefonu ve 8 adet sim kart ele geçirildi.

Organize bir şekilde fuhuş yaptırılan bir otelin Mart ayında yapılan fuhuş operasyonu sonucunda 60 gün süre ile kapatıldığı, geçtiğimiz ay faaliyetine tekrar başladığı öğrenildi. Baskın yapılan otel hakkında yine fuhuştan adli işlem yapıldığı bildirildi.

Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu 4 kadından 2'sinin yapılan sağlık kontrollerinde cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. Yabancı uyruklu kadınların işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilmek üzere yabancılar şubesine teslim edilecekleri bildirildi.

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4'ü serbest bırakıldı.

FUHUŞ NEDENİYLE 60 GÜN KAPATILAN OTELE YENİDEN BASKIN DÜZENLENDİ
FUHUŞ NEDENİYLE 60 GÜN KAPATILAN OTELE YENİDEN BASKIN DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 12:44:05
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?