17
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Gürpınar Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddası'na 13 gözaltı

Gürpınar Belediye Başkanı Veliddin Küçük'ün de aralarında bulunduğu, belediyede görevli 5 kişi akşam saatlerinde Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarıldı. Ek gözaltı süreleri sona eren, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Nevzat Karadeniz'in de aralarında bulunduğu 13 kişi de aynı saatlerde adliyeye sevk edildi.
Gürpınar Belediye Başkanı Veliddin Küçük, Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş, Özel Kalem Müdürü Birgül Aksoy ve adı açıklanmayan 2 üst düzey belediye yetkilisi, Gürpınar'daki Pınarkule Yapı Kooperatifi'ndeki usulsüzlüklerle ilgili olarak gözaltına alındı. Zanlılar, jandarmadaki sorgularının ardından, saat 19.00 sıralarında Büyükçekmece Adliyesi'ne getirildi. Savcı Mehmet Tiftikçi'ye ifade veren sanıkların sorgusunun sürdüğü belirtildi.
Öte yandan, İstanbul'un Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Kavaklı Beldesi'nde, konut ve taksi yolsuzluğu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 zanlı da, ek gözaltı sürelerinin sona ermesinin ardından, aynı saatlerde Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarıldı. İrtikap suçlamasıyla gözaltına alınan Hülya Gürel, Necla Eker, Yusuf Gürdal, Murat Çöl, Nevzat Karadeniz, Feyzullah Koç, Emel Bayraktar, Fikret Bayraktar, Kenan Özkaya, Ali Canikli ve Osman Bilgin ile adı açıklanmayan 2 kişinin, adliyedeki sorgularının sürdüğü belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 00:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayfer sertadım IP: 212.65.136.xxx Tarih : 16.12.2008 18:48:46

Bu kişiler hala devlet bünyesinde başkanlık yapıyor ve yolsuzluk yapmaya devam ediyor.neden 10 yıldır evleri teslim edilmeyen inşaatı süren bloklara müdahale etmiyor devleti ve milleti zarara sokuyor.5000 kişinin mağduriyetine göz yumuyor,oturuma geçlince ödenecek vergi gelirlerini devlet kasasına sokmasına izin vermiyor acaba:)