27
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

İlçede muhteşem balo

Büyükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Balosu bu yıl da renkli geçti.
 
Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyetin 83. yılı kutlama etkinlikleri Kaya Ramada Plaza Otel'de dün akşam gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Balosu'na Eski Orgeneral İdris Koralp Paşa, Ses Sanatçısı Sinan Özen, Büyükçekmece Kaymakamı Hayrettin Altunok, Garnizon Komutanı Selçuk Manioğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı,Kumburgaz Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu, Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, Anavatan Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Balonun başlaması ile birlikte sinevizyonda yayınlanan "Cumhuriyet" belgeseli ve "Nutuk" balo salonunu dolduranlara duygulu dakikalar yaşattı.
 
Cumhuriyet kutlamasında, Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Müşerref Akay sahne aldı. Akay 2 saat boyunca Atatürk'ün sevdiği şarkıları ve Türk marşlarını bir bir söyleyerek, balo salonunu dolduran iki bin kişiye eğlenceli dakikalar yaşattı.
 
Cumhuriyet Balosu'nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün "Türkiye Cumhuriyeti sanıldığı kadar kolay kurulmadı.
Hem Çanakkale'de hem de Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz açlık ve yokluk içerisinde bir ülkeyi esir olmaktan kurtardılar. Ülkemizde Cumhuriyet'i tökezletmek adına birkaç sorun yaşansa da bu ülkede Cumhuriyet asla bitmeyecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 12:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?