22
Mayıs
2024
Çarşamba
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Koç, Beylikdüzü'nde fabrika kapıyor

Arçelik ve Beko'yu tek şirket altında birleştirme kararı alan Koç Grubu, İstanbul Beylikdüzü'de faaliyet gösteren Beko fabrikasında nihai karara vardı. 

Grup, açık artırma usulü ile Beko Elektronik AŞ'ye ait mülkiyeti satışa çıkardı. Söz konusu gelişme gazete ilanlarıyla ilgililere duyuruldu. Açık ve kapalı alan olmak üzere iki parsel halinde satışa çıkacak menkul için belirlenen açılış bedeli toplam 360 milyon dolar. Koç Grubu, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor.

Yaklaşık 30 yıldır önemli başarılara imza atan, Beko fabrikası 2000'li yıllara gelindiğinde küresel rekabet dolayısıyla Koç Grubu'nu zora sokmaya başladı. Grup, bu gelişmenin ardından Rusya'ya 90 milyon Euro değerinde 'Beko Elektronik LLC Televizyon Üretim Tesisleri'ni açtı. Kısa süre sonra Kasım 2006'da bin 387 kişinin işine son veren Beko, yaklaşık bir ay sonra Beylikdüzü'ndeki 30 yıllık fabrikayı kapatma kararı aldı. Yıl sonuna kadar operasyonları tamamlama kararı alan şirketin üst düzey yöneticilerinden Aka Gündüz Özdemir, mart ayında düzenlenen basın toplantısında fabrikanın satışına yönelik ilk ipuçlarını vermişti. Özdemir, Beylikdüzü'ndeki üretim merkezinin yapısını tekrar gözden geçirdiklerini anlattı. LCD TV'lerde daha küçük hacimle çalışılabildiğini aktaran Özdemir, satışı şirketi kâra geçirmek için adılmış bir adım olarak nitelendirdi. Koç Grubu, yedi ay sonunda bir karara vararak ihtiyari açık artırma ile fabrikanın satışına karar verdi. Gazete ilanlarına göre, Beko'nun gayrimenkulleri toplam 360 milyon dolar muhammen bedelle, satış şartnamesinde yazılı teminat ile teklif alma ve açık artırma usulüyle satılacak. Teklifler her bir parsel için ayrı ayrı veya iki parseli içerecek şekilde verilecek. Şartname, Beko Genel Müdürlüğü'nden bedelsiz olarak alınabilecek. Son teklif verme süresi 30 Kasım olarak belirlenen açık artırma ise 8 Aralık'ta yapılacak.

Basından
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 19:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şengül karaoğlu taşdemir IP: 88.237.1.xxx Tarih : 18.08.2008 17:00:02

iş başvurusunda bulunmak istiyorum başvurumu nereye yapabilmer için için bilgi almak istiyorum