23
Mayıs
2024
Perşembe
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Manzaralı alışveriş merkezi geliyor

Kasımda Büyükçekmece’de açılması planlanan göl ve deniz manzaralı Atirus Alışveriş Merkezi, Türkiye’de bir ilke imza atıyor. İçinde 80 mağaza ve 63 ofisin bulunacağı kompleksin otoparkına E-5’ten direkt bağlantısı bulunuyor

Büyükçekmece, Atirus adında son derece modern bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Ticaret ve eğlence kompleksi olarak da hizmet verecek olan Atirus, 38 yıllık bir firma olan Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi imzasını taşıyor. Alışveriş Merkezi’nin bölgede büyük bir sinerji yaratacağını söyleyen Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Kapıcıoğlu, merkezin ulaşım imkânlarını kolaylaştırmak açısından önemli çalışmalar yaptıklarını belirtiyor. Bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza attıklarına değinen Kapıcıoğlu, "Karayolları ve Büyükçekmece Belediyesi’den gerekli izinleri alarak E-5’in altından direkt binamıza bir bağlantı yaptık. Araç ve yayalar direk otopark katına ulaşabilecek. Bu Türkiye’de örneği olmayan özel bir yapı" diyor.

Atirus’un hem göl hem de deniz manzarası olduğunu belirten Kapıcıoğlu, ziyaretçilerine keyifli vakit geçirme imkânı sunmayı amaçladıklarını söylüyor. Atirus projesinin Yapı Atölyesi Grubu’ndan Mimar Barbaros Tosun’un eseri olduğunu ifade eden Kapıcıoğlu, "Uzun zamandır inşaat sektörünün içindeydik. Ama bu tür işler yapmıyorduk. Sermaye yeşerdiği yere gidiyor. Burada istikbal gördüğümüz için böyle bir yatırım yapmaya karar verdik" diye ekliyor.

26 milyon dolarlık yatırım

19 bin metrekaresi kiralanabilir, 56 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan alışveriş merkezinin içinde ulusal ve uluslararası seçkin markalar yer alacak. Atirus’un 26 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu belirten Kapıcıoğlu, merkezde minimum 700 personelin çalışacağını, bunun da bölge için çok ciddi bir istihdam demek olduğunu söylüyor. Açılışın kasım ayının ilk haftası yapılacağını belirten Kapıcıoğlu, "1999 yılında bu projeden haberimiz oldu. Büyükçekmece Belediyesi’nin kat karşılığı ihale ettiği bu projeye katılmaya karar verdik. İhaleye girdik ve kazandık. Bu bölgenin ihtiyacı olan bir boşluğu doldurmayı amaçlıyoruz" diyor.

80 mağaza, 63 ofis yer alacak

Atirus Alışveriş Merkezi’nde 80 mağaza ve 63 ofisin yer alacağını belirten Kapıcıoğlu, merkezde bin 800 metrekarelik bir hipermerketin, 8 sinema salonunun, zengin bir fast food bölümünün, panaromik restoranların ve 700 araçlık bir otoparkın yer alacağını kaydediyor. Bir alanda başarılı olabilmek için ’farklı olmak’ gerektiğini söyleyen Kapıcıoğlu, şöyle devam ediyor: "Atirus’un farklı yönleri var. En büyük farkı lokasyonu. İstanbul’un çok hızla gelişen ve son yıllarda çok fazla prim yapan batı yakasında konumlandı. Mimaroba, Sinanoba, Mimarsinan gibi yöreler de hesaba katıldığında küçümsenmeyecek bir potansiyel barındırıyor.

İkinci farkı ise yapısı. Pek çok teknolojik üstünlüğe sahip. Jet grouting ve fore kazıklar üzerine inşa edilmiş radye temel sistemi, bilgisayar destekli bina yönetimi sistemi, merkezi ısıtma, soğutma, taze hava ve egzoz tesisatı klima sistemi, uluslararası standartlarda ısı, ses ve su izolasyonu, bilgisayar destekli yangın algılama, ihbar, söndürme ve güvenlik sistemi gibi."

Milliyet Business / Özlem Bay
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 15:24:44
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 18:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?