23
Mayıs
2024
Perşembe
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Önce Büyükçekmece AB'ye girecek

B.Çekmece Belediyesi tarafından Posta Başı mevkiinde yapımına başlanılan alış veriş merkezinin temel atma töreni geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

B.Çekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, temel atma töreni öncesinde yaptığı konuşmada B.Çekmece halkının yapılan hizmetleri gördüğünü söyledi. Kaçak yapılaşma ve alt yapı sorunu olmayan bir bölgeye sahip olduklarını belirten Başkan Akgün, yapılacak alış veriş merkezinin Osmanlı mimarisine sahip olacağını söyledi.

B.Çekmece’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Posta Başı mevkiinde yapılacak olan alış veriş merkezinin alt katının otopark olarak yapılacağını, üst katta da bankaların bulunacağını söyledi. Seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirdiklerinin altını çizen Başkan Akgün, “ 20 yıldan beri beraber çalışıyoruz ve son 12 yılda neler yaptığımızı vatandaşlarımız yakından takip ediyor. 2 yıldan beri seçim öncesi ve sonrası bölgemizde yollarla ilgili sorunlar ortaya çıkmıştır. Halkımız buna inansın ki B.Çekmece’ye yakışır yollar yapacağız. Biz klasik beledicilik anlayışında çalışıyor olsaydık şu ana kadar yollarla ilgili sorunlar bitmiş olurdu. Ancak asfalt üzerine asfalt yapmadık ve yapmayız da. Bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a giderek yol kazıma makinesini bölgemize getirdik. Önce kot düzenlemelerini yaptık ve yol yapım çalışmalarımıza başladık. En sorunlu yolarımızdan bir tanesi olan Cengiz Topel Caddesi’nde bahçelere birer metre daha girip çift taraflı bulvar haline getireceğiz “ dedi.

1480 M2’lik bir alanda yapılacak olan Posta Başı alış veriş merkezi ile ilgili bilgiler veren Başkan Akgün, “ Bu gün temelini attığımız bu merkezimiz sayesinde çarşı içine daha da bir canlılık gelecektir. Bu merkezde özellikleri bankaları bir araya toplamaya çalışıyoruz, şu ana kadar 3 bankamızdan talep oldu. Dükkanların ihaleeri ise tamamen şeffaf bir şekilde her kesin gözü önünde olacak. Bu mekanın tamamlanmasıyla birlikte bu alış veriş merkezi bölgeye renk katacaktır. 2006 yılına kadar bölgemiz kabuk değiştirecek ve halkımız da buna şahit olacaktır” diye konuştu.

Seçim öncesinde B.Çekmece halkına spor salonu ve stadyum sözü verdiğini hatırlatan Başkan Akgün, “ 2500 kişilik kapalı spor salonumuz ve 10 bin kişilik stadyumumuzun inşaatına başlıyoruz. B.Çekmece için öncelikle kendi içimize sindirdiğimiz hizmetleri 5 yıla varmadan tamamlamış olacağız. B.Çekmece yalnızca İstanbul’da değil, tüm Türkiye’deki vilayetler arasında Avrupa standartlarını yakalamış bir kent görünümüne kavuşacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuşmasının ardından butona basarak, alış veriş merkezinin temelini attı. Temel atma törenine Belediye Meclis üyeleri, ANAP B.Çekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 06:16:42
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 08:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?