17
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

SHP Esenyurt adayı Çapan:Sandıkta aklanacağım

Esenyurt'u bir köyden modern kent yaşamına taşıdığını belirten Gürbüz Çapan, dönüşümü tamamlamak için tekrar aday olduğunu söyledi Çapan, beldede bugüne dek birçok ilke imza attıklarını ifade ederek hakkında iddialarla ilgili şöyle dedi: "28 Mart aklanma seçimim olacak".

İSTANBUL'UN Esenyurt Beldesi 15 yıl önce belediye olduğunda başkan seçilen ve o günden bu yana aralıksız üç dönem başkanlık yapan Gürbüz Çapan, SHP'den aday olarak, Esenyurt halkından 5 yıl daha görev istiyor. Esenyurt Belediye Başkanı Çapan, seçimler, sol ittifak ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini anlattı. "Esenyurt'un her şeyini yaptık, ama makyajı kaldı onu da tamamlayınca görevimiz bitecek" diyerek seçmenden bir dönem daha isteyen Çapan, beldede bugüne kadar birçok ilki gerçekleştirdiğini ve bu uğurda ölümleri bile göze aldıklarını ifade etti.

KÖYDEN KENTE
Çapan, hakkında ileri sürülen çete-mafya iddialarına halkın 28 Mart yerel seçimlerinde cevap vereceğini dile getirdi. Çapan "Beni halk sandıkta aklayacak" dedi. Çamur deryasını andıran Esenyurt'u 15 yılda modern ve yaşanabilir bir kent haline getirdiklerini anlatan Başkan Çapan "Belediye başkanı olduğumuz süre içinde Esenyurt'un köy görünümünden kurtulup modern bir kent haline gelmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Altyapısından tutun da, ulaşımına, kültür merkezlerine kadar sosyal ve kültürel her şeyi yaptık. Doğalgazın gelmesi ile bu süreç tamamlanıyor. Çamurdan geçilmeyen bir köyden modern kent çıkarmayı başardık. Şimdi yaptıklarımızın makyajını da yapacağız ve rüyamız gerçekleşecek" dedi . Esenyurt'un 1989 yılında İstanbul ile bağlantısını sağlayan iki tane eski otobüsü varken şimdi ulaşımı en kolay beldelerden biri haline geldiğini belirten Çapan, şöyle devam etti: "Şimdiki hedefimiz Esenkent ile Avcılar arasında bir raylı sistem kurarak vatandaşlarımızın ücretsiz toplu taşımasını yapmak. 250 yataklı bir hastane, Mustafa Kemal, Nazım Hikmet parkları ve ıslah ettiğimiz Haramidere'de yapacağımız yeşil alan ile halkın nefes alacağı ortamları yaratmayı planlıyoruz. En önemli projemiz ise köylerinden göç edip gelen vatandaşlarımızın kentli bilincine varmalarını sağlayacak sosyal ve kültürel etkinlikler olacak."

YÖNÜMÜZ BATI OLMALI
"Yönümüz Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği muasır medeniyetler olmalıdır. Bunu yaparken, dini ve tarihi arkamıza alarak ilerlemeliyiz. Birini öne koyarsak set çekmiş oluruz" diyen Çapan, solun birleşmesiyle ilgili şunları belirtti: "Önemli buluyorum. Bu ülke açısında önemli bir aşama daha önce de yapılabilirdi ama başarılamadı." Sağ politikacılarda ideoloji olmadığını ifade eden Çapan, "Daha çok kişiyi dayalı bir anlayış hakim. Daha önce Özalizm vardı şimdi ise Tayyipizm var" dedi.
sabah
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 11:27:07
Güncelleme :19 Mart 2004 Cuma 11:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?