29
Mayıs
2024
Çarşamba
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Siber suçlar FBI'ın öncelikleri arasında

CeBIT 2008 Fuarı çerçevesinde yer alan Bilişim Zirvesi için Türkiye'ye gelen, Kaspersky Lab'in EEMEA Virüs Laboratuar Başkanı Kıdemli Virüs Analisti Costin Raiu, siber suçların özellikle 2007 yılında artış gösterdiğini, terörizm ve istihbarat sızdırma operasyonlarının ardından FBI'ın mücadele ettiği öncelikli suçlar arasına girdiğini söyledi. 

Bilişim Zirvesi'nde "Geleceğiniz uçup gitmesin" başlığı altında yaptığı konuşmada online tehditler ve bugünün siber dünyasında güvenli kalmanın yollarını anlatan dünyaca ünlü virüs analisti Costin Raiu, ABD Hazinesinin 2004 yılında hazırladığı bir rapora göre siber suçların zararlarının uyuşturucu trafiğini de geçerek 105 milyar dolardan daha fazla bir rakama ulaştığını ifade etti. Raporda, siber suçların verdiği zararın, 20 milyar dolar civarındaki güvenlik endüstrisinin 5 katı büyüklüğüne sahip olduğunu da belirtti. 

Son yıllarda siber suçların artık çok organize bir şekilde işlendiğine dikkat çeken Raiu, güvenlik istihbarat birimlerinin tüm dünya çapında harekete geçtiğini belirtti. Raiu sözlerine şöyle devam etti:
"Bir siber suç operasyonu dünyanın her tarafından üyelere sahip olabilir ve Çin'deki zararlı yazılımın geliştirilmesi, Rusya'da dağıtımı ve barındırılması ve Amerika'da 'pazarlama' ve 'yeniden satışının' yapılması ile gerçekleştirilebilir. Aslında son yıllarda siber suçlardaki akıl almaz patlama 'zararlı yazılım ekosistemi' isimli yeni bir kavramın ortaya çıkmasını sağlamıştır. " 

17 milyon farklı malware olduğuna dikkat çeken virüs analisti Raiu, Kaspersky'nin bu konuda uzman ekiplerle çalıştığını ve yeni ürünlerle kullanıcılarına en güvenli hizmeti sunmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 21:28:28
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 21:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?