18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Tarihe büyük saygısızlık

Büyükçekmece’de Mimar Sinan’ın eserlerine yapılan saygısızlık görenleri hayrete düşürdü. Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, turistlerin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Özellikle turistlerin büyük ilgi gösterdiği Sinan’ın eserlerinin spreylerle boyandığı gözlendi. Tarihe yapılan saygısızlık ise görenleri hayrete düşürdü.

Yurt dışında diğer ülkelerin tarihi eserlerine gösterdiği duyarlılık karşısında Türkiye’deki eserlerin restorasyonuna bile birtakım çevrelerin karşı çıkmasını içine sindiremediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimar Sinan’ın bile ’en önemli eserlerim’ diye yaparak bize emanet ettiği güzelim eserlere karşı yapılan saygısızlığı yürekten kınıyorum. Eğer bazıları bu eserlere hoyratça davranabiliyorlarsa ben bunun suçunu biraz da tarihi eserlerimizin onarımını engelleyerek çürüyüp yok olmaya mahkum edenlerde buluyorum" dedi.

Sosyal yaşam içerisinde hayat bulmayan her şeyin mutlaka yok olmaya mahkum olduğunun altını çizen Akgün, tarihi eserlere karşı bu terbiyesizlikleri yapanların Büyükçekmeceli olamayacaklarını kaydetti.

Akgün, şunları söyledi: "Büyükçekmece’yi güzelleştiren bu eserlere yabancıların ne kadar önem verdiklerini de her biri en az benim kadar iyi bilir. Tarihi eserlere karşı yapılan bu saygısızlığa karşı sessiz kalmayacağız. Konuyla ilgili olarak gerekli mercilere müraecaatlarımızı yaparak şikayette bulunduk."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 11:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?