18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Tarladan 2 bin kişilik stada

Beylikdüzü Belediyesi Kavaklı Mahallesi'ndeki boş bir tarlayı, futbol sahasına çevirmek için çalışma başlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, beldelerinde yıllardır süren ihmalin artık son bulacağını söyledi. Toplam 8 bin 800 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kavaklı Futbol Sahası'nın saha düzenlemesi çalışmasının ardından drenaj sistemine başlandı.

BİR AYDA BİTECEK
İki bin seyirci kapasiteli Kavaklı Futbol Sahası'nın tabanı suni çimle kaplanıyor, çevresi ise 8 metre yükseklikte tel çit örgüden oluşuyor. Sosyal tesis alanlarının proje çalışması devam eden futbol sahasının 1 ay içinde tamamlanması amaçlanıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, çocukların ve gençlerinboş alışkanlıklardan kurtarılarak, spora yönlendirilmeleri gerektiği bilinciyle çalıştıklarını söyledi. Çocuklarla top sahasında maç yapan Orakçı, futbolun sadece beden gücüne dayalı bir spor olmadığını aynı zamanda zihinsel aktiviteleri de geliştiren bir spor olduğunu ve takım ruhunu güçlendirdiğini ifade etti.

PARK VE SPOR ALANLARI
Yapılacak projelerle yıllardır ihmal edilen Beylikdüzü'nün hakettiği yere kavuşacağının altını çizen Başkan Orakçı, "Plansız bir karış yerimiz olmayacak. Boş alanları konutun yanı sıra park ve spor alanları olarak işleyeceğiz. Beylikdüzü'nde yapılacak her spor tesisi yatırımı bize Nihatlar, Emreler olarak geri dönecek" dedi.

MERTCAN
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?