18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Üç Göl Havzası Belediyeler Birliği toplantısı yapıldı

Saygı duruşuyla başlayan toplantıda; meclis gündeminin görüşülüp kabulü, toplantı başkanlık divanı için bir başkan ve iki katip üyenin seçimi, birlik 2005 Yılı çalışma programının görüşülmesi, birlik 2005 yılı mali bütçe kararnamesi, bütçe ve kadro cetvellerinin görüşülmesi, başkanlık tekliflerinin görüşülmesi olmak üzere 7 gündem maddesi ele alındı.

Başkanlık tekliflerinin görüşülmesinde, 2004 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısında görüşülerek karara bağlanması, 2004 Yılı Olağan Meclis Toplantısına bırakılan ve kendi meclislerinde birlikten ayrılma kararı alan, Silivri Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Çatalca Belediyesi’nin birlikten çekilme kararının değerlendirilmesiyle ilgili; Üç Göl Havzası Belediyeler Birliği ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Mimarsinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Tepecik Belediye Başkanı Rafet Yıldız olmak üzere 4 kişilik heyet oluşturuldu.

Toplantıda, belediyeciliği geliştirme çalışmaları, belediyecilik eğitimi, iş makinelerinin değerlendirilmesi, olası deprem çalışmaları, katı atıkların değerlendirilmesi, çevre koruma çalışmaları, sosyal, kültürel faaliyetler ve tanıtım hizmetleri, uluslar arası ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular görüşüldü.

"Bir elin nesi var, iki elin sesi var"

Birlik Başkanı Vehbi Orakçı, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine değinerek; "Atalarımız, Bir elin nesi var. İki elin sesi var" demişler. Birliğe bağlı her bir belediye olarak, güçlerimizi bir araya getirerek, bölgemizin güzelleştirilmesi, geliştirilmesi ve halkımızın refahı için güç seferberliği yapmalıyız." dedi. İşsizliğe karşı çözüm üretme noktasında Kariyer Planlama Merkez’leri kurularak; soruna profesyonel çözümler getirilmesi gerektiğini vurgulayan Orakçı, "Bu merkezlerde işsiz gençlerimizin değerlendirilmesi ve vasıflarına uygun işlerde istihdam edilmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 10:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?