17
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

'Yakuplu'da kaosun nedeni rantiye'

Büyükçekmece'ye bağlı Yakuplu beldesinde, olaylı seçimler sonucunda "kaos" ortaya çıktı. Seçimi AKP mi, SP mi kazandı henüz belirlenemedi. Yakuplu'da AKP adayı  Şanver Çolak ile AKP'nin son dakikada listeden çıkarması üzerine SP'den aday olan Mustafa Erdoğdu yarıştı. Çevresinde dürüstlüğü ile tanınan ve "gariban dostu" olarak bilinen Erdoğdu'nun son dakikada AKP yönetimince biçilmesi, beldedeki AKP'liler arasında infiale yol açtı. Yakuplulu partililer, AKP İstanbul İl Örgütü önünde toplanarak, Erdoğdu'nun listeden çıkarılmasını protesto ettiler. Belde sakinleri,  kum ocakları, sanayi bölgesi ve toplu konut alanları nedeniyle büyük bir ranta sahip olan beldede Erdoğdu gibi " tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumay ayemin etmiş" birinin belediye başkanı seçilmesine rant çevrelerinin izin vermediğini öne sürdüler. Yakuplulu'lar, "rant çevrelerinin" Erdoğdu'nun seçilmemesi için her türlü gayreti gösterdiğini iddia ettiler.

Bu iddia seçim gecesi de yoğun bir şekilde dile getirildi. Erdoğdu'nun açık ara önde gittiği saatlerde bölgeye AKP milletvekillerinin gelmesi üzerine, bir anda sonuç değişmeye başladı. SP'liler, AKP'lilerin 9 sandığın sayılmasına engel olduğunu belirterek, "Rantiye yine iş başında" yorumun yaptılar.

Kaso neden olan gelişmeler de seçim gecesi doruğa çıktı.  Mustafa Erdoğdu oy sayma işlemi sırasında açık ara önde giderken, AKP İstanbul Milletveki Azmi Ateş, AKP Yakuplu Belediye Başkan adayı Şanver Çolak ve bir kişi kalan 9 sandığın açılmasını engellemeye çalışınca ortalık karıştı.

Yakuplu Belediye Başkanlığı için AKP'den son anda aday gösterilmeyen ve Saadet Partisi'den aday olan Mustafa Eroğlu sayımın bitmesine 9 sandık kala açık ara farkla önde gidiyordu. Saadet Partililer'in iddialarına göre, sayım işlemi devam ederken AKP İstanbul Milletvekili Azmi Ateş, AKP Yakuplu Belediye Başkan Adayı Şanver Çolak ve bir kişi Haramidere İlkögretim Okulu'na gelerek sayımı engellemeye kalktı. Bunun üzerine okulun önünde toplanan yaklaşık 300 kadar Saadet Partili olayı protesto etmeye başladı.

Tepkilerin büyümesi üzerine olay yerine gelen takviye Jandarma kuvvetleri, kalabalığı dağılmaları konusunda uyardı. Partililer dağılmayınca başkan adayı Mustafa Erdoğdu jandarma aracından kalabalığın dağılması için uyarıda bulunarak, haklarını hukuk yoluyla arayacaklarını söyledi.

Olaylar yatıştıktan sonra okulun içerisinde bulunan Azmi Ateş, Şanver Çolak ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Jandarmanın zırhlı aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu arada kızgın partililer 34 TV 3760 plakalı Seat marka bir aracı devirdiler.

Şimdi beldede hangi partinin kazandığı belli değil. Erdoğdu mu belediye başkanı  seçilecek, yoksa AKP'li aday mı, bunu önümüzdeki günlerde seçim kurulu belirleyecek.  Yakuplu sakinlerinin altını çizdiği bir görüş o da şu:

 "Erdoğdu kaybederse, Yakuplu ve dürüstlük kaybedecek. Rantiye kazanacak."

 

KENTHABER
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 00:35:27
Güncelleme :31 Mart 2004 Çarşamba 01:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay burç IP: 213.144.102.xxx Tarih : 27.02.2008 12:26:39

böyle yanlı taraflı bir haber görmedim nerdeyse kenthaber adayımız mustafa erdoğdu dememiş birtek. rantçının kendisi bir kere cemal kahraman ve mustafa erdoğdudur yakuplunun bu hale gelmesi harabe gece kondu olarak gözükmesi bu ve bu arkadaşların rant çevresi sayesinde olmuştur dürüstlükten bahseden kenthaber bunları tabi yazamaz çünükü parasını da bu arkadaşlar vermekte allah akpden ve şanver çolak beyden razi olsun hizmet getirdi hizmet geldi.Tabi bu editör bey'in bu yazıyı burda yayınlamasını da beklemiyorum insan bir fikir doğruda olsa çalıştığı yerle kavgalı olmak istemez ama en azından editör arkadaş ve bu kenthaber camiası bunları da bilsin fazla bilgi göz çıkartmaz.