22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

2 çocuk gurbetçi kadını soydu

Almanya’dan gelen işçi emeklisi kadının valizlerini taşıma bahanesiyle eve giren 2 çocuk, içinde 450 Euro, pasaport, emeklilik belgeleri ve sağlık karnesinin bulunduğu çantayı alarak kaçtı. Başka bir suçtan yakalanan gaspçıları gazetede gören Gülsen Altun adlı kadın, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi.

Alınan bilgiye göre, 33 yıldır Almanya’da yaşayan Gülsen Altun, emekli olduktan sonra Türkiye’ye geldi. Havalimanı’ndan taksiye binen Altun, Kumkapı Şair Sermet Sokak, numara 11 kat 3’teki evine geldi.

Bu sırada Altun’un yanını yaklaşan A.Ş. (13) ve F.K. (15) adlı iki kız çocuğu, valizleri yukarı çıkarmak için yardım teklif etti. Eve çıkan A.Ş. ve F.K., eşyalar bıraktıktan sonra tuvalete gitmek ve su içmek istediklerini söyledi.

Bu arada eşyalarını yerleştiren Altun, kısa süre sonra içinde 450 Euro, pasaport, kimlik ve sağlık karnesinin bulunduğu çantanın alınmış olduğunu gördü. Olayın ardından bir gazetede gaspçılara yönelik haberi okuyan Altun, A.Ş. ve F.K.’yı kıyafetlerinden tanıdı. Tahir Baştaş adlı yakınıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Gülsen Altun ifade verdi.

Çıkışta bir açıklama yapan Altun, "O çocukların hırsızlık yapabileceklerine inanmıyorum. İkisinin de gözleri o kadar güzeldi ki. Gazetede görünce kıyafetlerinden tanıdım" dedi.
A.Ş. ve F.K.’nın Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının sürdüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 17:23:42
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 17:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?