19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

500 yıl yaşayan 130 kent ağacı dikildi

DEDEN TORUNA MİRAS... BU AĞAÇLAR GELECEĞE EMANET
Ayasofya ile Topkapı Sarayı’nın arasından uzanarak saray yolunu oluşturan kısma Eminönü Belediyesi ve Türk Henkel tarafından 500 yıl yaşayabilen oya cinsi 130 kent ağacı dikildi. Caddenin ağaçlandırılması için tüm alt yapı hizmetini Eminönü Belediyesi sunarken Türk Henkel ağaçların 130 milyar liralık maliyetini karşıladı.

Tarihi dokunun yaşatılması ve turistik değerinin muhafazası için çevre düzenlemelerine özel bir önem veren Eminönü Belediyesi Türk Henkel işbirliği ile Topkapı Sarayı’nın girişine peysaj değeri yüksek 130 ağaç dikti. Ağaç dikim törenine Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, başkan yardımcıları, Türk Henkel firmasının yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Türk Henkel firmasının kendi yöneticileri adına diktiği ağaçların yüz yıllarca yaşabilmesi için Topkapı Sarayı’nın girişinin seçilmesini bir özenin göstergesi olarak değerlendirdiğini belirten Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, "Topkapı Sarayı ve Ayasofya 2 bin 600 yıldır dünya tarihine yön veren bir bölge. Buranın ağaçlandırılması tabii ki önemli bir konu. Söz konusu firma ile birlikte buraya 500 yıl yaşayacak ağaçlar diktik. Oya cinsi olarak tabir ettiğimiz bu ağaçlar Ağustos ayında çiçek açıyor. Son derece yavaş büyüdükleri için yapılara zarar vermeleri söz konusu olmuyor." diye konuştu.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 16:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?