18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Alman Çeşmesi'nden bal şerbeti akıyor

 Eminönü Belediyesi’nce düzenlenen Sultanahmet’te Ramazan etkinliklerinin bir sürprizi de Alman Çeşmesi’nden akan bal şerbeti. Her gün iftar sonrası çeşmenin musluklarından akan bal şerbeti, şaşkınlıkla karşılanıyor.

Geleneksel Ramazan eğlencelerini Sultanahmet’te yeniden canlandırmayı hedefleyen Eminönü Belediyesi, her akşam yüzlerce vatandaşa bal şerbeti ikram ediyor. Sultanahmet Meydanı’nda yer alan tarihi Alman Çeşmesi’nin musluklarından akan bal şerbeti için her akşam vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Vatandaşlarla birlikte bal şerbeti içen Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Ramazan akşamlarını daha neşeli, daha renkli yaşayabilmek için bu şekilde sürprizler hazırladıklarını söyledi.

Alman Çeşmesi’ne su içmek için gelen vatandaşlar da, musluktan akan bal şerbetiyle şaşırıyor. Sultanahmet’teki etkinlikleri görmek için Adana’dan kalkıp geldiğini söyleyen Osman Kurt, "Bu sürprize bayıldım. Biraz susuzluğumu gidereyim derken, bir de baktım ki şerbetmiş" dedi. Bazı vatandaşlar ise, şerbet aktığını fark etmeyip ellerini ve yüzlerini bile yıkamaya kalkışabiliyor. Bal şerbetini içmek yerine yanlışlıkla ellerini yıkayan vatandaşlara ise Eminönü Belediyesi görevlileri hemen yardımcı oluyor. Her akşam saat 20.30’dan itibaren musluklardan akan bal şerbeti, en çok da çocukların ilgisini çekiyor. Uzun kuyruklar oluşturan çocuklar, bardak bardak şerbet içiyor.

Bu yıl çok farklı bir Ramazan eğlencesi yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Ramazanın son 10 günü Alman Çeşmesi’nden bal şerbeti yerine bu kez nar şerbeti akacağı bilgisini verdi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 09:47:29
Güncelleme :4 Kasım 2004 Perşembe 13:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?