18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Aya İrini'de muhteşem konser

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Aya İrini’de Türk ve Ermeni bestekarların eserlerinden oluşan ’’Aynı Bahçenin Çiçekleri’’ adlı bir konser verdi.

Konsere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sadece Türk bestekarların değil, Rum ve Ermeni bestekarların da en güzel eserleri bestelediklerini söyledi.

Konser başlangıcında kürsüye çıkan Bakan Koç, Türk Musikisi’nin gerçek bir hazine olduğunu belirterek, "Bahçıvanlar ayrı ayrı olsa da aynı çiçekleri yetiştirmişlerdi. Türk Musikisi, ortak kültürden beslenen sanat değeridir. Sadece Türk bestekarlar değil, Rum ve Ermeni bestekarlar da en güzel saz ve söz eserlerini bestelemişlerdir" dedi.

Aynı şarkıyı söyleyenlerin ancak dost olabileceklerini söyleyen Bakan Koç, "Aya İrini’nin uhrevi ortamında Klasik Türk Musikisi konseri, söylenecek her sözü, her mesajı en seviyeli, etkili biçimde verecek. Belge aramaya gerek yok, tahriklere kapılmaya gerek yok. Geçmişte istenmeyen olayların yanlış aktarılmaması gereğini bu konser gösterecek. Bugünkü konser, en güzel belge. Ermeni’si, Rum’u, Türk’ü, Topkapı Sarayı ve Aya İrini’si ile" dedi.

Koç, konseri Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile izlemeyi de arzu ettiğini ancak Patriğin mazeret bildirerek konsere katılmadığını söyledi.

Bakan Koç’un konuşması ardından aralarında Tamburi Oskiyan, Hacı Arif Bey, Artaki Candan ve Yesari Asım Arsoy’un da bulunduğu Türk ve Ermeni bestekarların eserleri seslendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 14:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?