18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ayasofya ritim sesleriyle yankılandı

Ayasofya Meydanı’na kurulan dev sahneye yaklaşık 50 ritim öğrencisiyle birlikte çıkan Okay Temiz, yine kendi geliştirdiği enstrümanlarıyla benzersiz bir şov yaptı. Senegal vatandaşı ritim ustası Yamar Thiam’ın gösterisiyle başlayan konserde, tarihi meydan Afrika kökenli ritimlerle hareketlendi. Zaman zaman seyirciyi de şovuna katan Thiam, festivalin en farklı gecesine imza attı.

Her yaştan, farklı eğitim ve meslek gruplarından öğrencileriyle başta darbuka olmak üzere değişik ritim aletleri çalan Okay Temiz’e Ayasofya’daki konserinde Lüleburgazlı davulcular da eşlik etti. Ücretsiz olarak gerçekleşen konserin sonunda Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, ünlü sanatçı Okay Temiz’e bir plaket takdim etti. İlki gerçekleşen 1. Sultanahmet Kültür ve Turizm Festivali’nin tahmin edilenden daha büyük bir başarıya sahne olduğunu vurgulayan Başkan Er, "Bir zamanlar davulların ve köslerin vurduğu meydanda bugün usta bir sanatçının ritimlerini dinleme mutluluğunu tattık" dedi.

Ünlü perküsyon sanatçısı Temiz ise, İstanbullular ile kendisini ve öğrencilerini buluşturduğu için Başkan Er’e teşekkür etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konser, neşe içinde sona erdi.

1. Uluslararası Sultanahmet Kültür ve Sanat Festivali’nde yarın ise Tuluyhan Uğurlu, "Güneş Ülkem Anadolu" adlı çalışmasını sunacak.

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 01:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?