23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Balıkçılardan bayrağa destek

Kumkapı’da bir grup balıkçı, yurt içinde ve dışında Türk bayrağına yapılan saldırıları protesto etti. Eylemci balıkçılar, tekneleriyle birlikte denize açıldı.

Balık Müsteşarlığı Derneği ile Marmara Birlik tarafından organize edilen protestoya, "Gırgır" olarak tabir edilen yaklaşık 10 balıkçı teknesiyle, çok sayıda balıkçı kayığı katıldı. Kumkapı Limanı’ndan hareket eden balıkçı tekneleri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar olan sahil yolundan Avrupa ve Anadolu sahil istikametinde tur attı. Teknelerine astıkları Türk bayraklarıyla siren eşliğinde turu tamamlayan balıkçılar, Kumkapı Limanı’nda eylemlerini tamamladı.

Balıkçı esnafı adına bir açıklama yapan Ali Güney, amaçlarının Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıları protesto etmek olduğunu ve bugünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesinin de ayrı bir anlam taşıdığını vurguladı.

Güney, 1 Mayıs’ta balık tutma sezonunun sona ereceğini belirterek, sezon kapanmadan önce böyle bir protesto eylemini gerçekleştirdiklerini belirtti. Balıkçı esnafıyla işçiler ise, denizin oldukça sert olmasına karşın, böyle bir eylemin arkasında olmaktan büyük memnuniyet duydukların ifade etti. Balıkçı tekneleriyle bayrak protesto turuna vatandaşlar da destek verdi.

Sahilde bayraklı balıkçı teknelerini gören vatandaşlar, balıkçıları alkışlayarak ve selamlayarak destek oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 18:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?