23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkanlar kahvaltıda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe belediye başkanları ve bazı belde belediye başkanları Kadıköy Moda sahilinde bulunan Moda Deniz Kulübü’nde sabah kahvaltısında biraraya geldiler. Birlikte kahvaltı yapan İstanbul’un yöneticileri, şehrin sorunlarını masaya yatırdılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “28 Mart 2004 yerel seçimlerinin ardından ilk defa bu kadar kalabalık bir şekilde hemen hemen bütün ilçe ve belde belediye başkanları ile biraya geldiklerini belirterek, İstanbul dünyanın en büyük metropollerinden birisi, adeta ayrı bir devlet bu güzide vilayetimizi elbirliği ile tarihine yakışır bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

Eminönü Belediyesi’ni temsilen toplantıya katılan Belediye Başkanı Av. Nevzat Er, “İl genelinde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tarihiyarımadanın önemine değinerek, İstanbul’un merkezi olarak kabül ettiğimiz tarih, kültür, turizm ve ticaretin merkezi olan Eminönü İlçesi’nde çalışmalara başladıklarını” söyledi.

Öncelikle çöküntü halinde olan Süleymaniye bölgesini kurtarmak istediklerini söyleyen Nevzat Er,“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte bölgeyi gezdiklerini hatırlatarak, "Sayın başkanımız bölgenin durumunu gördü kendileri de durumun vahamiyetinin farkında, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Süleymaniye bölgesini bir yaşam bölgesi yapmak istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Süleymaniye Camisi çevresinden başlamak üzere 400 tescilli yapıyı restore edeceklerini söyledi. Topbaş, ”Her yıl için 100 trilyon harcamaya varım. Biz bunu 3 – 4 yıl içinde yapacağız. Tarihi yarımadanın tamamında bu çalışmayı yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Moda Deniz Kulübünde biraraya gelen Belediye Başkanları arasında ev sahibi olarak katılan CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yine CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yer aldı. Toplantı sonrasında Belediye Başkanları günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 18:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?