1
Haziran
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden mutlu turist operasyonu

Eminönü Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, turistlerin yoğun olduğu bölgelerde seyyar satıcılık yaparak turistleri rahatsız eden şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Hareketli anların yaşandığı operasyon sonucunda 15 seyyar satıcı hakkında işlem yapılırken, çok sayıda mala el konuldu.

Zabıta ekipleri, sabah saatlerinde Eminönü Belediyesi’nden hareket etti. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte turistlerin yoğun olduğu bölgelere gelen ekipler, turistlere rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon öncesi konuşan Eminönü Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı İsmet Şengül, "Bölgemizde şu sıralarda çok sayıda turist bulunmakta. Seyyar satıcılar, kart postal, topaç, kitap, çorap gibi malzemeleri satma bahanesiyle onları rahatsız etmektedir. Biz de turistlerin rahat rahat gezip dolaşmaları için bu tür şahıslara yönelik operasyonlar düzenliyoruz" dedi.

Sultanahmet Camii avlusunu mesken tutan seyyar satıcılar, karşılarında zabıta ekiplerini görünce kaçışmaya başladı. Camii avlusunda kısa süreli kovalamaca yaşanırken, 15 seyyar satıcı hakkında işlem yapıldı ve satıcıların mallarına el konuldu. Bu sırada bir seyyar satıcı, "Hırsızlık mı yapıyoruz?" diyerek zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Ekiplerle bir süre tartışan seyyar satıcı, zabıtanın şikayetçi olması üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Zabıta ekiplerinin operasyonu, Sultanahmet ve Cağaloğlu civarında devam etti. Ekipleri gören seyyar satıcılar ara sokaklardan kaçarken, sık sık kovalamacalar yaşandı. Operasyonlar sırasında elinde parfüm şişesi bulunan bir zabıta memuru, turistlere "Rahatsız oluyor musunuz" diye sordu. Zabıta memurunu seyyar satıcı sanan turistin, "Hayır hayır" diyerek oradan uzaklaşması, ilginç bir görüntü oluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 13:05:54
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 14:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?