23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Cankurtaran'da korkutan yangın

İstanbul’un tarihi semtlerinden Cankurtaran’da, sabah saatlerinde 2 katlı ahşap bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangın, mahalle sakinlerini sokağa dökerken, tarihi Yusuf Paşa Konağı’nda kalan turistler tahliye edildi.

Sabah saat 07.00 sıralarında Cankurtaran Mahallesi Cankurtaran Caddesi Seyit Hasan Kuyu Sokak’ta 2 yaşlı şahsın kaldığı 2 katlı ahşap bir binada yangın çıktı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, Fatih, Şişli ve Beyoğlu itfaiye gruplarına bağlı ekipler müdahale etti.

Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda bina tamamen kül olurken, ahşap binanın hemen bitişiğinde yer alan ve otel olarak kullanılan tarihi Yusuf Paşa Konağı ise büyük tehlike atlattı. Alevlerin tarihi konağa sıçramasından korkan çevre sakinleri, yangını endişeyle izledi.

Ahşap konakta kalan turistler ise, itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Konak görevlileri masa ve sandalyeleri dışarıya çıkarırken, otel müşterileri de kendi eşyalarını kurtarma telaşına düştü.

Yangının söndürülmesinin ardından yetkililerce olay yerinde yapılan incelemede patlamış bir piknik tüpüne rastlandı. Yangına, tüpün neden olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yangının asıl çıkış nedeninin, detaylı incelemenin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 12:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?