18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çöpünü arabaya getir!

Her gün ortalama 500 ton çöp ve kağıt atığın toplandığı Eminönü’nün; çok daha temiz olması ve atıkların sokaklarda çirkin görüntü oluşturmaması için çalışmalar sürüyor. Eminönü Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü, işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yeni bir uygulama başlattı. Belirlenen pilot bölgelerde uygulanan projeyle, işyeri sahipleri atıklarını, çöp arabalarına teslim ediyorlar.

Gündüzleri yaklaşık üç milyon insanı ağırlayan Eminönü’nde çöplerin sokaklara bırakılarak kötü bir görüntü oluşturduğunu vurgulayan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, “Tarihi yarımadanın kalbi Eminönü’nü hergün milyonlarca insan ziyaret ediyor. Ülkemizi görmeye gelen turistlerin büyük bir bölümü ilçemize uğruyor. Bu insanların sokaklarda çöp torbaları görmesini istemiyoruz. Artık işyerlerinin atıklarını da en modern yöntemlerle alacağız ve ilçemizi daha güzel bir görüntüye kavuşturacağız” dedi.

“Çöpünü arabaya getir” kampanyasını Sultanhamam ve Mesihpaşa Caddesi’nde uygulamaya geçirdiklerini belirten Temizlik ve Çevre Koruma Müdür Atilla Yıldırım, bu yöntemle çöplerin sokaklarda beklemesinin ve kağıtçıların çöp poşetlerini keserek etrafa dağıtmalarını önlediklerini söyledi. Bu çalışma ile iki sorunu bitirmek istediklerini ifade eden Yıldırım, “Gıda işi yapan restoranlar kullandıkları atık yağları poşetleyerek diğer çöplerle beraber sokağa bırakıyorlar. Atık kağıt toplayanlarda bu poşetleri keserek içinden kağıt arıyorlar. Poşetteki yağlar etrafa dağılıyor ve sıcak havalarda kötü koku yapıyor. Biz pilot olarak seçtiğimiz yerlerdeki işyerleriyle görüştük. İstedikleri saatlerde çöp aracı tahsis ettik. Artık çöplerini kendi elleriyle kamyonlara atacaklar. Böylece hem kağıtçılar çöpleri dağıtmayacak hem de biz işgücünden kazanmış olacağız” dedi.

Çöp arabasının Sultanhamam’da her gün 1 saat beklediğini belirten Yıldırım, “Proje şimdilik deneme aşamasında, bir sür sonra bu tüm esnafa yayılacak. Esnafın çöpünü dışarı bırakıp kağıtçıların dağıtması önlenecek. Mesihpaşa da şimdi yüzde 80 oranında çöpler kamyonlara atılıyor. Önceden Başkana çöpleri şikayet edenler artık teşekküre geliyor” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 12:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?