22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Dikkatsizliğe 10 yıl istendi

Sarayburnu’nda arkadaşlarıyla dolaşırken babasına ait 34 ZA 1281 plakalı araçla yaptığı kaza sonucu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan 22 yaşındaki Begüm Zeren hakkında, "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüm ile yaralamaya sebebiyet vermek" suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Begüm Zeren’in tutuklanmasından 2 gün sonra hakkında, "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca, Zeren’in ehliyetine geçici süre için el konulması da talep edildi.

İddianamede, yapılan yapılan alkol muayenesinde 50 promil alkollü olduğu belirlenen Zeren’in babasına ait otomobili kullandığı ifade edildi. Ayrıca, Zeren’in Sahil Kenndy Caddesi’nden Sirkeci’ye seyir halinde bulunduğu, Gülhane Parkı civarında karşıdan karşıya geçmekte olan yayalara çarparak 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin ağır şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiği anlatıldı. Ayrıca, Zeren’in ehliyetine de geçici süreyle el konulması da talep edildi.

Tıp Fakültesi öğrencisi Begüm Zeren’in yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 14:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?