18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü: İşkence olayları S.Ahmet Meydanı'nda lanetlendi

Dayanışma Vakfı Irak’taki işkence olaylarına tepki amacıyla imza ve kartpostal gönderme kampanyası başlattı. Kampanyaya Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er de kart göndererek destek verdi.

Irak’taki işkence olaylarına tepki amacıyla Sultanahmet Meydanı’nda başlatılan kampanyanın açılışında konuşan Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç, Ortadoğu ve Irak’ta dünyanın infialini üstüne çeken işkence olaylarına karşı Türk insanının duyarlılığını ifade etmek üzere bir dizi etkinlik programladıklarını söyledi. Sorumluların ve Irak’ta yaşanan hadiselerin fotoğraflarının yer aldığı kartpostalları, uluslararası hukuk, özgürlük ve güvenlik teşkilatları başta olmak üzere sorumlu kişilere, muhaliflere gönderilmek üzere hazırladıklarını anlatan Kılıç, bunun dışında 500 bin kişiye ulaşmasını düşündükleri bir imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

ER: ARTIK YETER

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de bu bölgenin belediye başkanı, insan ve hukukçu olarak Dayanışma Vakfı’nın tepki hareketini desteklediğini söyledi. Er, “İnsanlar katlediliyor, hukuk katlediliyor, insan hak ve özgürlükleri katlediliyor. Bunu dünyaya taşımak gerekir. BM’yi göreve davet ediyorum. Artık yeter, insanlık bir nesil yok ediliyor” diye konuştu.

ELKATMIŞ: SEYİRCİ KALMAYIN

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış da, ’’Artık 21. yüzyıla girdiğimiz şu zamanda, insan hak ve özgürlükleri, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çok büyük önem kazanmıştır. Ancak görülüyor ki, hala bu önemi ve bu hakları kabul etmeyenler var. İşte Irak savaşı, Filistin’deki savaş ve dünyanın çeşitli yerlerindeki savaşlar, bunların bir örneğidir’’ dedi. Elkatmış, Irak’taki işkence olaylarına ilişkin de ’’Bunları insan olanın yapması mümkün değil, insan olanın bunları kabul etmesi mümkün değil, insan olanın da bunlara tepki vermemesi mümkün değil’’ diye konuştu.

ORTAK METNE İMZA ATTILAR

Konuşmaların ardından, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, AK Parti Sakarya Milletvekili, Avrupa Konseyi ve Batı Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Üyesi Süleyman Gündüz ile AK Parti Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi ve Belediye Başkanı Er, ortak metni imzalayarak, bazı kartpostalları ilgili yerlere gönderilmek üzere hazırlanan kutuya attılar

. Bu arada, kampanya çerçevesinde Sultanahmet’te oluşturulan stantda çeşitli fotoğraflar sergilendi ve Dayanışma Vakfı’nın ’’Türkiye 21. yüzyılın ayıbı Irak’taki katliam ve işkenceyi lanetliyor’’ başlıklı metin imzaya açıldı. Ayrıca uluslararası barış, güvenlik, insan hak ve özgürlüklerini savunan örgütler ile ABD yetkilileri ve muhaliflerin adreslerine gönderilmek üzere hazırlanan, işkence ve hukuk ihlallerini konu alan fotoğraflardan oluşan 16 ayrı kartpostal da stant da yer aldı.
İSTANBUL/KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 15:37:59
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 15:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?