20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü: Kapkaç çetesinin firari şefi Eminönü İskelesi'nde yakalandı

Kahramanmaraş Cezaevi’nde firar eden 15 ayrı hırsızlık suçundan 8 yıl hapis cezasına hükümlü Ramazan Kortak, 4.5 ay sonra İstanbul’da yakalandı. Kortak’ın İstanbul’da kapkaç çetesi kurduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 5 aydır sürdürdüğü iz takibi sonucu İstanbul’da olduğu tespit edilen Ramazan Kortak’ı yakalamak için İstanbul’a giden jandarma ekipleri, Kortak’ın kendisi gibi hırsızlık ve kapkaç suçlarından aranan Veysi ve Şehmuz Turgut, Mahir Ergün ve Özcan Altun isimli sabıkalılar ile kapkaç çetesi kurup yönettiğini belirledi.

Jandarma ekiplerin ısrarlı takibi sonucu Eminönü İskelesi’nde önceki gün kıstırılan Ramazan Kortak, sivil jandarma ekiplerini fark edince üzerinde taşıdığı tabanca ile jandarmaya ateş açıp kalabalıktan faydalanarak kaçtı.

Veysi ve Şehmuz Turgut, Mahir Ergün ve Özcan Altun isimli kişilerin kiraladığı evi tespit eden jandarma ekipleri dün gece eve sabaha karşı operasyon düzenleyip Kortak ve kurduğu kapkaç çetesinin elamanlarını kıskıvrak yakaladı.

Evde yapılan aramada çok sayıda bayan çantası, çeşitli takı ve ziynet eşyaları ile kimlik ve sürücü belgeleri ele geçirildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 15:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?