18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü boyanıyor

Tarihi yarımadanın en önemli bölgesi Eminönü’nde kentsel tasarım projesi çerçevesinde tüm bina cephelerinin boyanmasını amaçlayan kampanya düzenlenen törenle başladı. Eminönü Belediyesi’nce gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde gayrimenkul sahipleri yüzde 50’ye varan indirimlerle boya satın alabiliyorlar

Kampanyanın başlaması nedeniyle Beyazıt Meydanı’nda bugün düzenlenen tören Eminönü Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası’nın konseriyle başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende hareketli Roman parçalarının ardından bir konuşma yapan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, ilçedeki yıkılmak üzere olan binaların dahi boyanacağını söyledi.

Eminönü’nün güzelleşmesi için yapılan projeye destek verenlerin de çok olduğunu belirten Başkan Er, “Divanyolu, iki imparatorluğun resmi devlet yolu. Şu anda içinde bulunduğu durum ise içler acısı. Biz, bu kötü gidişata dur diyerek kentsel tasarım projesi kapsamına aldık. Bu cadde üzerindeki tüm binaların dış cepheleri Polisan’ın katkılarıyla boyanacak. Boyanmayan binaları, hatta yıkılmak üzere olan binaları dahi boyayacağız. Amacımız Eminönü’nün çehresini güzelleştirmek” diye konuştu.

Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ise tarihi yarımadanın güzelleşmesine yapacakları katkının kendileri için büyük bir gurur olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Nevzat Er ve Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, kampanya çerçevesindeki ilk duvarı boyadı.

Eminönü Belediyesi’nin Polisan ile yürüttüğü işbirliği çerçevesinde öncelikli olarak Divanyolu, Ankara ve Ordu Caddeleri ile Süleymaniye ve Tahtakale gibi bölgelerdeki binaların boyanması planlanıyor. Kampanya hakkında bilgi veren Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, binalarını boyamak için belediyeye başvuran vatandaşların indirimli satış yapan merkezlere yönlendirileceğini ve bu şekilde vatandaşların yüzde 50 indirimli boya satın alabileceklerini söyledi.

BİNALARINI BOYAMAYANLARA YAPTIRIM

Boyasız binaların belediye görevlileri tarafından tespit edildikten sonra sorumlulara boyamaları için tebliğde bulunulacağını belirten Başkan Er, “Eğer vatandaşımız binasını boyamazsa Belediye olarak biz boyayacağız ve masrafı yüzde 20 fazla şekilde tahsil edeceğiz” dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:25:26
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?