19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü'nde 5 ABD'li 'misyonerlik' iddiası ile gözaltına alındı

Beyazıt Meydanı'nda üniversite öğrencilerine, üzerinde Hıristiyanlığı öven metinler ve İncil'den pasajlar bulunan broşürler dağıtan 5 Amerikalı gözaltına alındı. Amerikalılar, yapılan araştırmalardan sonra serbest bırakıldı.
Beyazıt Meydanı'nda bir grup yabancı uyruklu şahsın üniversite öğrencilerine bildiri dağıttığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, İstanbul Üniversitesi'nin çevresinde üzerinde İncil'den pasajlar ve "İsa'nın Çilesi" filminin afiş fotoğrafının bulunduğu broşürleri dağıtan 5 kişiyi yakaladı.
Yapılan incelemelerde, şahısların ABD vatandaşı olduğu ve birinin üzerinde pasaport bulunmadığı tespit edildi. Polis, Amerikalılar'ın dağıttığı broşürlerin suç unsuru taşıyıp, taşımadığını belirlemek için yakaladığı şahısları İstanbul Üniversitesi polis noktasına götürdü. Burada amirleriyle görüşme yapan ve durum hakkında bilgi veren polisler, aldıkları talimat üzerine şahısları serbest bıraktı. Amerikalılar, turist olduklarını ve İstanbul'a gezmek için geldiklerini iddia ederek, misyoner olmadıklarını söyledi.
Çevredeki vatandaşlar ise, Amerikalılar'ı misyoner olmakla ve Hıristiyanlık propagandası yapmakla suçladı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 20:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?