17
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü'nde 5 kişilik suç şebekesi çökertildi

 İstanbul'da, Güneydoğu Anadolu'dan küçük yaşta çocukları getirerek çeşitli suçlarda kullanan 5 kişilik çete çökertildi. Çete üyelerinin, 22 farklı suça karıştıkları belirlendi.


Eminönü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, tarafından yapılan bir dizi operasyon sonucu çete lideri olduğu iddia edilen Muhyettin Erpolat ile Şehmuz Güneş, İsa Kula, Hazret Kula ve 1987 doğumlu E.T. Laleli'de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde ve gösterdikleri yerde yapılan aramalarda 6 adet cep telefonu, mağdurlara ait çantalar, pasaportlar ve kredi kartları ele geçirildi. Şahısların Kumkapı ve Laleli civarında suç işlemek için cürüm oluşturmak, suç işletmek için adam kaçırmak, gasp, kapkaç, yan kesicilik gibi toplam 22 farklı suça karıştıkları ve bu suçlardan arandıkları öğrenildi.


Yine bu çeteye üye silahlı olduğu kaydedilen bir kişinin arandığı belirtildi.


Şahısların Güneydoğu Anadolu'dan tehdit ve şantaj yoluyla küçük yaştaki çocukları İstanbul'a getirerek çeşitli suçlarda kullandıkları öğrenildi. Karakoldaki işlemleri tamamlanan 5 kişilik çete Sultanahmet Adliyesi'ne çıkartıldı.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 19:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?