19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eminönü'nde gıda denetimi

Eminönü Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik Müdürlüğü ile zabıta ekipleri, gıda maddesi satan işyerlerinde denetim yaptı.


Başkan Yardımcısı Mehmet Baykurt başkanlığında Çevre Koruma ve Temizlik Müdürü Atilla Yıldırım ile belediye doktoru Şebnem Kocamış’ın da aralarında yer aldığı ekipler, Eminönü Meydanı’ndaki altgeçitlerde yer alan büfeler ile Mısır Çarşısı’nın yanındaki gıda ürünü satılan dükkanları denetledi.


Denetim çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Baykurt, ilçedeki rutin denetimleri sürdürdüklerini belirterek, ”İnsan sağlığına uygun olmayan şartlarda birtakım satışların burada arzedildiğini hepimiz görmekteyiz. Görevli arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptılar, cezai işlemlerimizi sonradan düzenleyeceğiz” dedi.


Denetim sırasında bir büfenin arka tarafında lahmacunların içine konulan marulun çöp tenekesiyle yan yana tutulduğunu gördüklerini, bunun da hijyen şartlarına uygun olmadığını söyleyen Baykurt, yoğun olarak insanların geçip gittiği bir alanda açıkta satış yapmanın sağlık koşullarına uygun olmadığını söyledi.


Baykurt, bir büfenin tezgahındaki kırık mermer parçasının altından çöplerin çıkması üzerine de, “Tüylerim diken diken oldu. Sağlık koşullarına uygun değil. Söyleyecek laf bulamıyorum” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde modern kent yapısına uygun altgeçitlerin oluşturulması için çalışmaları bulunduğunu anlatan Mehmet Baykurt, ”Bunu yakın bir zamanda göreceksiniz. Buradaki mevcut görüntülerin Avrupa Birliği’ne hazırlanan ülkemizin kalbi olan İstanbul’da görülmesi gereken manzaralardan olmadığı kanısındayım. Bununla ilgili tespitlerimizi yapıp, daha sonra uyarılarımızı yapacağız” diye konuştu.


Dr. Şebnem Kocamış da, kapalı mekanlar olan altgeçitlerde insan sirkülasyonunun çok fazla olduğunu vurgulayarak, “Havalandırma ve temizlik koşullarına uyulmadığında, olması gereken sağlık koşulları sağlanmadığında, bütün zararlı etkiler gıdaların üzerinde toplanıyor ve bunları tüketen insanların sağlığını tehdit ediyor” dedi.


Mısır Çarşısı’nın yanındaki dükkanları da denetleyen ekipler, bazı işletmelerin eksikliklerini tespit ederken, bazılarının da hijyen koşullarına uygun olduğunu belirttiler
aa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?