19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

EMİNÖNÜ'NDE SEÇİM YARIŞI AKP İLE SP ARASINDA

İşte Eminönönü Adaylarının Projeleri:

AKP ADAYI NEVZAT ER:Başkan Kibiroğlu'nun bir çivi bile çakmadığını belirten Er, Başbakan Erdoğan'a yakın olmasını, avantaj olarak görüyor. "Başbakan'ın projelerimi dinleyeceğine inanıyorum" diyen Er, "Eminönü'nün tarihi ve kültürel olarak kurtarılması lazım. İlçedeki tarihi eserler, bu kentin güzelliğini bozan yapılarla iç içe geçmiş durumda. Bunların kaldırılması lazım. Ayrıca kadın ve çocuk meclislerinin, interaktif belediyenin kurulması gerekir" diyor.


CHP ADAYI ZEYNEL YILMAZ:Seçim yarışının CHP ile Saadet Partisi arasında geçeceğine inan Yılmaz'a  göre ilçede çok ciddi işsizlik ve sağlık sorunları var .Eminönü'nü tarih, turizm ve ticaret olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Yılmaz,  "bir diğer problem de imar planları olmayışından dolayı yapıların yıkık vaziyette olması. Biz Anıtlar Kurulu, Mimarlar Odası, üniversiteler ve belediye işbirliği ile binaların projelerini yapıp kendi bünyemizde arşivleyeceğiz" diye konuşuyor.

SP ADAYI LÜTFİ KİBİROĞLU:Seçimlerde rakibini yien kendisi olarak gören Kibiroğlu;Üç kesime hizmet yaptık: Burada yaşayan, ticaret yapan ve turizmle uğraşan..." diyor. Günde 3 bin kişiye sıcak yemek, yılda 50 bin fakire ise sağlık hizmeti verdiklerini belirten Kibiroğlu'na göre gerçek İstanbul Eminönü. Kibiroğlu, "İstanbul burası. Fatih varoş, diğer yerler taşra" diyor.

DYP ADAYI VEDAT BAYRAM:DYP adayı Bayram "Burada partinin değil adayın rüzgarı önemli. Halk burada beni öne çıkardı. Bu semtin çocuğu olarak halk da beni burada bağrına bastı" diyor. Bayram, projelerini de şöyle açıkladı: "Bilgisayarsız ev, öğrenci kalmayacak. Uzun zamandır süre gelen ve insanların onuruna dokunan gıda yardımları belli statüye oturtulacak. Turizm gönüllüleri ile turizm hareketi güçlendirilecek ve buradaki insanlara iş istihdamı sağlanacak."

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 3 Mart 2004 Çarşamba 16:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?