24
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Esnaf soyuluyor polisimiz nerede?

Eminönü’ne bağlı Küçükpazar Karakolu kapandıktan sonra bölgedeki hırsızlık olaylarının artması ve son olarak hırsızların ganyan bayiinin çalışanını bağladıktan sonra kasadaki 5 milyar lirayı alarak kaçmasına tepki gösteren esnaf, dükkanlarını satışa çıkardı.

Küçükpazar Karakolu’nun bir süre önce kapatılmasının ardından, bölgedeki hırsızlık olayları arttı. Son olarak, Hacı Kadın Caddesi üzerinde bulunan Tabip Derinbay’a ait ganyan bayiine giren kimliği belirsiz kişiler, çalışan Ahmet Yusuf Boğatekin’in el ve ayaklarını bağlamış, daha sonra kasada bulunan 5 milyar lirayı alarak kayıplara karışmıştı.

Olay tepki gösteren bir çok esnaf, can ve mal güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle dükkanlarına "devren kiralık ya da devren satılık" ilanını asmaya başladı.

Semtte 30 yıldır ayakkabıcılık yapan Süleyman Akdağ, "3 ayda iki defa dükkanıma girdiler 7.5 milyar liralık malım gitti. Çaresiz kaldım. Can güvenliğim yok. Hırsızlık olayları sebebiyle dükkanımı satmaya karar verdim. Ama talep olmuyor.

İnsanlar buradan dükkan almaya korkuyorlar. Yetkililerden buradaki tedbirleri arttırmasını istiyoruz" derken, diğer esnaf, "Kanunlar yetersiz. Polis her ne kadar güvenlik tedbirleri alsa da kanunlar yetersiz. Burada ticaret yapmaya korkuyoruz. Hemen hemen her gün bir yerlere hırsız giriyor.

Kanunlar daha caydırıcı olmalı. Hırsızlık olayları yüzünden senelerdir çalıştığımız işyerlerini gözden çıkardık" diye tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 17:31:07
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 12:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir cici IP: 81.214.63.xxx Tarih : 4.08.2009 10:13:04

deyerli kuçukpazar esnafları eyer bu hırsızlık olaylarıyla karşılaşmak istemıyorsanız eskı yapılandırma tamamıyla yıkılmalıdır bekar odaları kaldırımalıdır bu sorun ancak boyle çözulur saygılarımla