17
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fırın ve pastanelere sıkı denetim

Eminönü Belediyesi, ramazan dolayısıyla fırın ve pastanelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ekmek ve ramazan pidelerine yönelik gramaj denetimlerinde herhangi bir usulsüzlükle karşılaşılmazken, fırınların belirlenen satış fiyatına da uydukları gözlendi.

Eminönü Belediye Başkanı Mehmet Baykurt’un başkanlığında ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm fırın ve pastanelerde gramaj, satış fiyatı ve hijyen denetimi gerçekleştirildi. Sağlık Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı denetimler sırasında, ekmek ve pideler tartıldı. Ruhsat ve diğer belgelerin de kontrol edildiği denetimler sırasında hijyen kontrolleri de yapıldı.

Ramazan nedeniyle rutin denetimleri sıklaştırdıklarını söyleyen Eminönü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Baykurt, “Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere cezai müeyyide uyguluyoruz. Bugünkü denetimlerimiz sırasında gördük ki, fırınlarımızda gramaja çok dikkat ediliyor. Ramazan pidesinin belirlenen fiyatına da uygun satış yapılıyor. Bu denetimlerimiz, ramazanın sonuna kadar yoğun bir şekilde sürecek” dedi.

Denetimler sırasında ekmek dağıtımını açıkta yapan bir fırın hakkında işlem yapıldı. Zabıta ve sağlık görevlileri, fırın ve pastanelerdeki çalışanlara uymaları gereken kuralları bir kez daha hatırlatırlarken vatandaşlar da denetimlerden dolayı belediye görevlilerine teşekkür ettiler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 09:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
müzeyyen inceoğlu IP: 88.241.193.xxx Tarih : 19.03.2007 01:34:54
Fırınların denetimi konusunda birşeyler yazmak istedim.Fırınların denetim müdürleri varken bu görev onların elinden alındı ve çok cüzi bir para yatıran her fırıncı denetimini kendisi yapmaya başladı.Oysa gıda teknikerlerinin bu işi yapmaları daha sağlıklı idi.Daha güvenle temiz gıda satın alabiliyorduk.Bir fırıncı kendi kendini nasıl denetler,denetlersede sonuç ortada.Pastanelerde ayni şekilde tabii ki.Saygılar.Lütfen bu iş uzmanları yapsın.Boşuna mı üniversite okuyorlar.