17
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gezer Masa Şifa Dağıtıyor

GEZER MASA ADETA ŞİFA DAĞITIYOR
Eminönü Belediyesi yerleşik halkın belediyeden kaynaklanan şikayetlerini ve ihtiyaçlarını öğrenmek üzere Gezer Masa birimini kurdu. Ekipler gün içinde meskun mahallerde ikamet eden vatandaşları ziyaret ediyorlar. Sorunları tesbit eden bu ekiplerin verdikleri bilgiler doğrultusunda vatandaşlara gıda, sağlık ve yakacak yardımı yapılıyor.

2003 yılının Mayıs ayından bu yana faaliyette bulunan ekipler 10.00 ile 17.00 arasında ilçede ikamet edenleri ziyaret ediyor. Hanelerde yaşayan insan sayısından gelirlerine, çalışan sayısından sosyal güvenlik durumlarına kadar detaylı bilgiler toplanarak Eminönü’nün insan profili tesbit ediliyor.

Görüşme oranı yüksek
Ekipler Eminönü’nde gittikleri evlerin % 30’u ile görüşülebiliyorlar. Çünkü binaların %40’ı metruk ve arta kalan %30’u da görüşmek istemiyor. Oranının %30 çıkması başka ilçelerle kıyaslandığında çok yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

Anketlerde vatandaşlara belediyeden beklentileri, istekleri, yönetimi destekleyip desteklemedikleri ve yönetimde gördükleri hataları soruluyor. Bu sorulara karşılık olarak vatandaşların %90’ının belediyeden beklentisi olmazken, beklentisi olanlar da kömür, gıda yada para yardımının yanı sıra iş istiyorlar.

Şikayetler belediyeciliğin dışında
Klasik belediyecilik anlamında gelen şikayetlerin oranı %1 olarak ortaya çıkıyor. Bu oran Eminönü Belediyesi’nin klasik belediyecik anlamında görevlerini %99 yerine getirdiğine işaret ediyor. Vatandaşlar yol yapımından ve temizlikten şikayetçi olmazken bazı mahallelere güvenlik ve fuhuş gibi sorunlar öne çıkarıyor. Bu da belediyecilik hizmetlerinin dışında kalıyor.

Yardımlar hemen ulaştırılıyor
Anketörlerin aldıkları cevaplar doğrultusunda acil çözüm bekleyen sorun veya istekler bilgi formları aynı günün akşamı bilgisayara işlendikten sonra ayrılarak ilgili yetkiliye ulaştırılıyor. Yardıma ihtiyacı olan insanların %80’i belediyeye gelerek yardım isteyen insanlar olmaması ayrıca dikkate değer bir durum teşkil ediyor.

Hizmetin Temel Noktası; Vatandaşın Beklentisi
Yöneticiler vatandaştan gelen beklentileri dikkatle değerlendirerek yeni projelerin adımlarını atıyorlar. Böylece hem vatandaşın belediyeden beklentisi karşılanıyor, hem de müşteri esaslı hizmet üretilerek zaman ve para değerlendiriliyor. Sokakların daha temiz olması, molozların kaldırılması ve pazarların düzenlenmesi gibi bir çok proje gezer masadan esinlenilerek uygulamaya kondu.

Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 16:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?