19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Görüntü kirliliğine son

Eminönü Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından Kentsel Tasarım Planı çerçevesinde tarihi eserler üzerinde bulunan tabela, klima ve tenteler sökülüyor. Çemberlitaş Vezirhan Caddesi’nde başlayan uygulama ile tarihi eserlerin korunması ve tabela kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı ile birlikte yürütülen proje çerçevesinde Çemberlitaş’ta bulunan Vezirhan Caddesi’nde başlatılan uygulamayla bina cephelerinde yer alan ve kirlilik yaratan tabela, klima ve tenteler sökülüyor. İmar Müdürlüğü yetkilileri, esnaftan kentsel tasarım planına uygun şekilde tabela yerleştirmelerini istedi.

Bölgedeki kirliliğin tarihi dokuyu gölgelediğini belirten Eminönü Belediyesi İmar Müdürü Mustafa Karasu, özellikle de tarihi hanların ve anıt yapıların cephelerinde yer alan tabela ve klimaların kesinlikle kaldırılacağını söyledi. Çalışmanın bölgedeki diğer cadde ve sokaklarla süreceği bilgisin veren Karasu, esnafın cephe uygulamaları için mutlaka izin alması gerektiğini vurguladı. Kentsel tasarım projelerinin cadde ve sokak olarak hazırlandığını ifade eden İmar Müdürü Karasu, vatandaşlara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını bunun için Eminönü Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 19:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?