15
Haziran
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gürcü hırsıza suçüstü

Sultanahmet'te, Arap turistlerin çantasından hırsızlık yapmaya çalışan Gürcistan uyruklu hırsız, vatandaşlar tarafından kıskıvrak yakalandı.

Sultanahmet Yerebatan Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Türkiye'ye gezmek için gelen ve adlarının açıklanmasını istemeyen Arap uyruklu bir ailenin yanına yaklaşan, Gürcistan uyruklu Giia Gogenia adlı şahıs, turistlerden birinin çantasındaki cep telefonunu çalmak istedi. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar, durumu farkedince Gogenia'ya müdahale etti. Gürcü hırsız, telefonu bırakıp kaçmak istediyse de, vatandaşlar tarafından kıskıvrak yakalandı. Hırsızı yakalayan çevre esnafı ve vatandaşlar, şahsı Turizm Polisi'ne teslim etti.

Telefonlarının çalındığını yaşanan kargaşa sırasında anlayabilen Arap aile ise neye uğradığını şaşırdı. Tercümanları vasıtasıyla polise ifade veren turistler, şahıstan şikayetçi olmak istemedi. Mağdur aileye, hırsız hakkında işlem yapabilmek için karakola başvurmaları gerektiğini anlatan polisler, turistleri ikna ederek bir taksiye bindirdi ve Sirkeci Polis Merkezi'ne gönderdi.

Basın mensupların sorularını yanıtsız bırakan Gürcü hırsız Giia Gogenia da ekip otosuyla, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?