23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haber-Sen'den bayrak protestosu

Sirkeci Postanesi önünde toplanan Türk Haber-Sen üyesi bir grup, Mersin’deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıyı protesto etti. Gösteri sırasında bayrak dağıtılırken izdiham yaşandı.

Türk Haber-Sen üyesi yaklaşık 100 posta görevlisi Mersin’deki Nevruz olayları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıyı protesto etmek için Sirkeci PTT önünde toplandı. Burada vatandaşlara ve gösteriye katılanlara bayrak dağıtıldı. Dağıtım sırasında izdiham yaşandı. Bedava dağıtılan bayraklardan almak isteyen vatandaşlar, birbirini ezdi. Grup Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. Postaneye asılan dev Türk bayrağının etrafında toplanan grup, sık sık "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Memurlar burada bölücüler nerede?", "Apo şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Şube Başkanı Ahmet Kurt, "Türk milleti Çanakkale zaferinin yıldönümünü coşkuyla kutlarken, emperyalistlerin Türkiye’deki uşakları Nevruz bayramını bahane ederek meydanlara inmiş ve bölücü örgüt PKK’nın bezlerini sallayarak güvenlik güçlerince ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza saldırarak, zafer bayramımıza gölge düşürmeye çalışmış, Türk milletinin sabrını denemiştir. Türk Haber-Sen camiası olarak bu olayı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz" dedi.

Gösteri sürerken motosikletine Türk bayrağı asmış bir postacı, göstericilerin arasında dolaşarak grubu coşturmaya çalıştı. Daha sonra Çağatay Boğaçhan Aydın İlköğretim öğrencisi bir çocuk "Bayrak" şiirini okudu. Gösteri, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?